• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najsmješnijoj komediji nagrada "Čkalja"

Nagrada publike za najsmešniju prestavu na pozorišnom festivalu "Dani komedije" u Jagodini od ove godine nosiće ime Miodraga Petrovića-Čkalje.

 Najsmješnijoj komediji nagrada "Čkalja" Izvor: MONDO

I ovogodišnji, 39. pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", biće, po tradiciji, održan od 20. do 27. marta u Jagodini.

"Ovom odlukom upravni odbor festivala želi da sačuva uspomenu na velikana pozorišne umjetnosti Miodraga Petrovića-Čkalju", navedeno je saopštenju.

Do sada je najsmješnija prestava na "Danima komedije", po ocjeni publike, nagrađivana statuetom "Jovanča Micić", po liku iz prestave Branislava Nušića "Put oko svijeta", svjetskog putnika, koga je "najuspješnije tumačio Čkalja i u pozorištu i na filmu".

Čkalja (1924-2003), jedan od najpopularnijih srpskih komičara, rođen u Kruševcu, sa izuzetnim uspjehom je tumačio likove domaće i strane komediografije u Beogradskom narodnom pozorištu, na filmu i televizijskim serijama.

Festival "Dane komedije", svečano je otvorio 1981. godine. Prvi je dobitnik "Zlatnog ćurana" za životno djelo, najviše nagrade "Dana komedije", ustanovljene 2001. godine.

Na "Danima komedije" se dodjeljuje i nagrada "Mija Aleksić" za najbolju predstavu izvedenu na festivalu po ocjeni stručnog žirija, ustanovljenu 1995. godine, takođe, da bi se sačuvala uspomena na tog velikana srpskog glumišta i komičara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop