• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Nazif Mujić, dobitnik Srebrnog medvjeda

Autor mondo.ba

Nazif Mujić, dobitnik "Srebrnog medvjeda" na Filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine, za ulogu u filmu “Epizoda u životu berača željeza” Danisa Tanovića, preminuo je jutros.

Vijest o njegovoj smrti prenio je portal Tuzlanski.ba.

Nazifu Mujiću, iz mjesta Svatovac nadomak Lukavca, osvajanje prestižne nagrade na Filmskom festivalu u Berlinu donijelo je trenutnu slavu, a nagradu je dobio za najbolju mušku ulogu.

Godinama se pisalo o ovom njegovom teškom životu, te trenutku kada je odlučio prodati "Srebrnog medvjeda" za 4.000 evra, zbog teške materijalne situacije.

Datum sahrane biće objavljen naknadno, potvrdio je član Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu Mehmed Mujić, dodavši da porodici treba pomoć oko troškova sahrane.

Nazif Mujić je početkom 2013. godine na prestižnom Berlinale Film Festivalu dobio nagradu Srebrnog medvjeda za ulogu u filmu “Epizoda u životu berača željeza”, koji je na osnovu istinite priče snimio režiser Danis Tanović.

Nekoliko mjeseci kasnije s porodicom deportovan iz Njemačke, nakon što je bezuspješno pokušao da dobije azil. Kasnije je prodao kip Srebrnog medvjeda za 4000 evra, a pričalo se i da je režiser Emir Kusturica bio zainteresovan da ga kupi.

-
Izvor: YouTube/Vertigo produkcija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop