• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostarski strip vikend u znaku Dilan Doga

Autor mondo.ba

Udruženje ljubitelja stripa iz Mostara Mostrip već četvrti put organizuje Mostarski strip vikend, koji će se održati u subotu i nedjelju, 5. i 6. oktobra 2019. godine, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepane Kosače.

Svečano otvorenje najavljeno je za 5. oktobar u 12 sati.

Ovogodišnji Mostarski strip vikend će svečano otvoriti ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi.

Kao i prošle godine, na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora. Tokom cijele manifestacije biće nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetioce, predstavljanje maskote festivala, nagrađivanje najsretnijih posjetilaca i još dosta zanimljivosti.

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju se tribine posvećene Dilan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. Na tribini će učestvovati gosti iz Italije. Pored tribine biće organizirana i izložba radova na temu stripa Dilan Dog.

"Iza nas je već nekoliko uspiješnih projekata, do sada smo organizovali tri strip vikenda u Mostaru, veliki broj radionica za mlade. Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo sa našim djelovanjem", kažu iz kluba Mostrip.

Klub Mostrip osnovan je koncem 2015. godine od strane strip entuzijasta iz Mostara. Cilj Kluba je da strip pomjeri s kulturne margine, gdje se danas nezasluženo nalazi.
Iz Kluba ističu da je cilj druženja i manifestacije promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju.

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordan broj gostiju. Grad na Neretvi posjetiće 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator.

"Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo i za prethodne tri, svi naši specijalni gosti uraditi plakate sa motivom grada Mostara. Čime ćemo još jednom staviti Mostar, Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu", saopšteno je iz kluba Mostrip.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop