• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljena knjiga o patrijarhu Pavlu

Autor mondo.ba

U Banskom dvoru - Kulturnom centru sinoć je održana promocija knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" autora Đorđa Randelja u saradnji sa izdavačkom kućom „Prometej“ iz Novog Sada.

 Promocija knjige o patrijarhu Pavlu u Banjaluci Izvor: Banski dvor

O knjizi su govorili Tanja Đaković, Nenad Novaković, Predrag Maravić i autor.

Nakon smrti patrijarha Pavla, 44-og patrijarha na tronu Svetog Save, Đorđe Randelj napisao je knjigu o nevjerovatnom životu ovog jedinstvenog čovjeka. Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, po zapovje i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve. Danas se knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" može dobiti u svim crkvama i svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od Njemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

Pročitajte i ovo

"Namjena knjige je da srpski narod konačno sazna ili bar nasluti koga je imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt vijeka svoje moderne istorije", naglasio je Randelj i podsjetio da je patrijarha Pavla poznavao od 1988. godine, kada je bio vladika raško-prizrenski, te da je imao eparhiju koja je obuhvatala cijelo Kosovo.

Izvor: Banski dvor

Urednik izdavačke kuće “Besjeda” iz Banjaluke Nenad Novaković knjigu Đorđa Randelja o patrijarhu Pavlu nazvao je štivom za podsjećanje o velikom, možda i najvećem čovjeku koji je živio krajem prošlog i početkom ovog vijeka.

"Kako vrijeme prolazi on sve više raste u našim očima i postaje ličnost koja se ne može zaobići. Da smo ga više slušali, te da smo više umjeli da razumijemo kako nijesti novog patrijarha srpskog Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla iskim tonom glasa govori o krupnim stvarima - mi bismo danas mnogo bolje živjeli," smatra Novaković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop