• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Radoslava Tadića otvorena u Kamenoj kući

Autor mondo.ba

U Kamenoj kući na Tvrđavi Kastel 05. februara 2020. godine (srijeda) otvorena je izložba INSTALIRANJE SPOKOJA akademskog slikara Radoslava Tadića.

 Radoslav Tadić izložba Izvor: Banski dvor/promo

Spokojniji period života mi je nametnuo potrebu da mi novi radovi budu vedriji u zračenju i značenju od onih iz prethodnog opusa. Radovima koji su uspostavljeni na ovoj izložbi želio sam da posmatraču nametnem ambijent ideje i dodatno ga uvučem, odnosno instaliram u sam rad – kazao je Tadić.

 Instaliranje je, kako kaže, termin koji je sveprisutan u našoj svakodnevici, u eri računara i pametnih telefona kojima dajemo sve više na značaju.

"Svjedoci smo pretjerivanja u konzumaciji ovakvog načina prikupljanja informacija ili traženja zabave. Istrajavanje pogoršava uznemirenu i haotičnu svakodnevicu, u kojoj nam osjećaj spokojstva izmiče", dodao je Tadić.

Izvor: Banski dvor/promo

Biografija:

Radoslav Tadić  rođen je 24. septembra 1982. godine u Bihaću. Odrastao je u Drvaru. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti Unirveziteta u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića. Doktorand je na slikarskom odsjek Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Izlagao je dvadeset jedan put samostalno i preko šezdeset puta kolektivno na izložbama od lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Kuvajtu i Kini. Dobitnik  je Nagrade „Mladi - ovo menja sve“ Niš art fondacije u Nišu 2017. godine, nagrade „Prostori knjige“ Evolute u Beogradu 2014. i nagrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci 2007. godine. Zaposlen je na Akademiji umjetnosti Unirveziteta u Banjаluci u zvanju docenta za užu umjetničku oblast slikarstvo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop