• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogat program pozorišnog festivala "Fedra" u Bugojnu

Autor mondo.ba

Na 48. festivalu amaterskih teatara u BiH "Fedra", koji će se od 13. do 20. jula održati u Bugojnu, učestvuju pozorišta iz Banjaluke, Živinica, Travnika, Bugojna, Visokog, Trebinja, Laktaša...

 Bogat program pozorišnog festivala "Fedra" u Bugojnu Izvor: Fedra/Mondo

U Bugojnu će od 13. do 20. jula, po 48. put, biti održan festival amaterskih teatara u BiH - "Fedra".

Organizatori festivala, JU Kulturno sportski centar Bugojno i Teatar Fedra Bugojno, objavili su danas program ove teatarske manifestacije, najstarije te vrste u BiH.

Na festivalu "Fedra" učestvovaće DIS - Pozorište mladih Banjaluka sa predstavom "Šta je zapravo uradio Tom", UG za pozorišnu djelatnost "Scena" Živinice sa predstavom "Gospođa ministarka", Dramski studio Centra za kulturu općine Travnik sa predstavom "Dječaci Pavlove ulice", Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom "Krokodil", Teatar "Total" Visoko sa predstavom "Kraj igre", DP Eko Art Bugojno sa predstavom "PA REci viš€", Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom "Znam Deni Rejda" i Amaterski studio "Daske" Laktaši sa predstavom "Čekaonica za bolje sutra". Tokom festivala biće odigrana i predstava "Crni kos", projekta Sare Sarić i Damira Čobe.

Tokom osam trajanja festivala biće održani i okrugli stolovi, kao i izložbe.

U žiriju ovogodišnjeg festivala "Fedra" su Slađana Zrnić (Narodno pozorište Republike Srpske), Aldin Omerović (Narodno pozorište Sarajevo) i Enes Salković (Bosansko narodno pozorište Zenica), dok je moderator okruglih stolova Senad Milanović.

Portal Mondo.ba medijski je sponzor ovogodišnjeg festivala "Fedra", tako da na našim stranicama možete očekivati izvještaje sa predstava i pratećih dešavanja...

Pogledajte kompletan program:

Izvor: Fedra, promo

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop