• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras počinje 48. Teatarski festival Fedra

Autor mondo.ba

U Bugojnu je danas održana pres konferencija 48. Teatarskog festivala BiH Fedra 2020, na kojoj je najavljen najstariji festival amaterskih pozorišta u BiH, koji će se od 13. do 20. jula održati u JU Kulturno sportskom centru Bugojno.

 Večeras počinje 48. Teatarski festival Fedra Izvor: Fedra, Mondo

Prisutnima su se obratili direktor festivala Mirza Idrizović, glavni urednik biltena Nedžad Milanović, PR-menadžer festivala Adna Rizvan, kao i načelnik opštine Bugojno Hasan Ajkunić.

Predstavnicima medija predstavljen je ovogodišnji takmičarski i prateći program festivala, koji je, uprkos trenutnoj situaciji sa virusom COVID-19, vrlo sadržajan i zanimljiv.

Možda će vas zanimati

Direktor Mirza Idrizović objasnio je kako su tekli organizacijski poslovi, dok je profesor Nedžad Milanović najavio šta ćemo to čitati u biltenima u ovim festivalskim danima. Prisutnima se obratio načelnik opštine Bugojno, pozivajući građane Bugojna i susjednih mjesta da posjetom 48. Teatarskog festivala BiH Fedra daju svoj doprinos promovisanju i unapređenju kulture.

Organizatori su istakli kako festival Fedra ispunjava sve epidemiološke uslove, uz napomenu da je obavezno pridržavanje propisanih mjera i nošenje zaštitnih maski.

Na ovogodišnjem festivalu učestvuju DIS - Pozorište mladih Banjaluka sa predstavom "Šta je zapravo uradio Tom", UG za pozorišnu djelatnost "Scena" Živinice sa predstavom "Gospođa ministarka", Dramski studio Centra za kulturu općine Travnik sa predstavom "Dječaci Pavlove ulice", Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom "Krokodil", Teatar "Total" Visoko sa predstavom "Kraj igre", DP Eko Art Bugojno sa predstavom "PA REci viš€", Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom "Znam Deni Rejda" i Amaterski studio "Daske" Laktaši sa predstavom "Čekaonica za bolje sutra". Tokom festivala biće odigrana i predstava "Crni kos", projekta Sare Sarić i Damira Čobe.

Tokom osam trajanja festivala biće održani i okrugli stolovi, kao i izložbe.

U žiriju ovogodišnjeg festivala Fedra su Slađana Zrnić (Narodno pozorište Republike Srpske), Aldin Omerović (Narodno pozorište Sarajevo) i Enes Salković (Bosansko narodno pozorište Zenica), dok je moderator okruglih stolova Senad Milanović.

Izvor: Fedra, promo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop