• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras počinje 15. Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2020

Autor mondo.ba

U petak, 18. septembra 2020. godine, počinje 15. Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2020 u JU „Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši koji će trajati od 18. do 20. septembra 2020.

 Večeras počinje 15. Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2020 Izvor: Muenz/iStockphoto

Festival će biti otvoren u 18:30 časova Izložbom fotografija povodom 15 godina Festivala u Galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši.

Nakon Izložbe posjetioci će imati priliku u 19:00 časova da pogledaju premijeru predstave „Milion i po”, rađenu po motivima komedije „Prah” Đerđa Špire, u režiji Ognjena Todorovića, a u izvedbi Dramskog studija „Daske”.

Sve predstave će biti odigrane na kamernoj sceni u velikoj sali u JU „Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši.

Možda će vas zanimati

U takmičarskom dijelu programa, pored domaćina, učestvovaće još četiri pozorišne grupe iz: Prnjavora (petak), Banja Luka (subota), Mostara (subota) i Trebinja (nedjelja). U revijalnom dijelu festivala u nedjelju biće odigrana predstava „Čekaonica za bolje sutra” Dramskog studija „Daske”.

Festival je takmičarskog karaktera i svake festivalske večeri, nakon odigranih predstava, biće održan okrugli sto koji će voditi doc. dr Ljiljana Čekić, teatrolog i glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Milan Gajić, master dramaturgije, a stručni žiri čine Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske i režiser, mr Renata Agostini, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti Banja Luka i prof. dr Duško Pevulja, vanredni profesor na Filološkom fakultetu Banja Luka.

Pokrovitelji festivala su Opština Laktaši i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i medijski pokrovitelj Radio televizija Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop