• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća gibanica je "čudo" za cijeli organizam: Nutricionistkinja objasnila zašto je ona najbolji izbor za doručak

Autor Dragana Božić

I mi smo iznenađeni, ali postoji odlično objašnjenje!

 Domaća gibanica je "čudo" za cijeli organizam: Nutricionistkinja objasnila zašto je ona najbolji izbor za doručak Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/varbenov

Nutricionistkinja Branka Mirković rekla je na televiziji da peciva generalno nisu dobar izbor za doručak, ali je gibanica izuzetak!

Svi rado doručkuju pecivo, prženice, gibanicu... Ako već mora nešto od toga, Mirkovićeva savjetuje domaću gibanicu!

"Gibanica je fantastična, ona ima mlijeko, jaja, sir, kore, ona je prvi izbor! Prženice su ipak previše masne", rekla je ona.

Kore će nam dati ugljene hidrate, mlijeko i sir kalcijum važan za kosti, a jaja su puna proteina koji će nas zasititi i učestvuju u izgradnji mišića. Izbalansirani doručak je važan jer nam on "započinje" dan kada je u pitanju metabolizam.

"Ujutru bi trebalo jesti sve, pojedite jak doručak i onda u toku dana dodajte šta vam je potrebno. Ako ste pojeli nešto jače, napravite pauzu tri do četiri sata do sljedećeg obroka", rekla je ona.

"Ako lagano doručkujemo, proteine ćemo variti tri do četiri sata. Doručkovali smo oko sedam, nema potrebe do 11 sati da jedemo sljedeći put. Ručak bi trebalo da sadrži meso, manju količinu, ali jedite bolje ribu zbog D vitamina", rekla je ona.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop