Probajte obavezno, radi!
Čišćenje rerne je gnjavaža, naročito ako niste pazili pa je neko ukusno jelo koje ste krčkali u tom dijelu šporeta prskalo na grijače i zidove rerne.
Često se za čišćenje rerne preporučuju jaka hemijska sredstva, ali mnogi od nas ne žele da ih stavljaju tamo gdje će posle praviti hranu.
Probajte ovaj trik, veoma je jednostavan i koriste se stvari koje već imate u kuhinji! Rernu zagrijte na 120 C, napunite veliki pleh vrućom vodom do tri četvrtine, i stavite ga na srednju rešetku.
Zatvorite rernu i ostavite pleh unutra najmanje 15 minuta. Voda će isparavati i otapati naslage ostataka hrane. Ugasite rernu, sačekajte da se ohladi dovoljno da možete bezbjedno da dodirujete zidove, bukvalno samo da je i dalje topla.
U ostatke vode u plehu dodajte malo sredstva za pranje sudova i potom sunđerom prebrišite zidove rerne. Ne propustite ni trik za čišćenje plehova!