• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se čuva ruska salata i koliki joj je rok trajanja

Autor Nikolina Damjanić

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna a sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već "treći dan" jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hljeba…

 rok trajanja ruske salate Izvor: PRINTSCREEN/YT/APPETITNO.TV

Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.

Morate biti oprezni, jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili – neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom a postoji i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.

Najprije, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvijek je vratite u frižider. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.

Ruska salata uvijek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negdje ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savjetujemo da je čuvate na temperaturi oko četiri stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbjedni.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop