• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto vino nije vegetarijansko

Autor mondo.rs

Verovatno niste o tome razmišljali, ali evo objašnjenja.

Lako je pomisliti da je vino potpuno "bezbedno" za vegane jer se pravi od grožđa, ali se u njega zapravo dodaje dosta stvari. Neki od tih dodataka su životinjskog porekla, što se veganima i vegetarijancima nikako ne dopada.

Kakve proizvode životinjskog porekla sadrživino?

U pravljenju vina postoji nekoliko faza. U određenim fazama se koriste proizvodi koji nisu veganski, a u nekim i oni koji nisu vegetarijanski. Na primer, u neka vina se dodaju životinjska krv i koštana srž, mlečni protein, vlakna iz rakova, belance, riblje ulje, želatin koji se dobija kuvanjem životinjskih delova, kao i želatin dobijen od ribe.

Kao što već znate, na većini etiketa vina ne piše da taj alkoholni napitak sadrži namirnice životinjskog porekla.

Naravno, postoje i veganska i vegetarijanska vina svetskih proizvođača, za čije pravljenje se umesto sastojaka životinjskog porekla koriste neke vrste gline, biljni sir umesto mlečnog proteina i povrće.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop