• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Maksimović o Borcu: "Sad igrači zovu jedni druge i raspituju se za dolazak u banjalučki klub"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novi trener Borca iz Banjaluke Marko Maksimović na prvom okupljanju u 2021. godini pričao o planu prvog dijela priprema, ali i budućim pojačanjima koji neće samo da popunjavaju broj u crveno-plavom timu.

 Marko Maksimović prozivka FK Borac 2021. Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalski klub Borac je upalio motore za proljećni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prvi je riječ uzeo predsjednik Stojan Malbašić, koji je istakao da su izmirene sve obaveze prema fudbalerima, koji sada za cilj imaju plasman u Evropu.

Potom je nasljednik Vlade Jagodića na klupi Banjalučana, Marko Maksimović, kratko pojasnio plan prvog dijela priprema.

"Radićemo sedam dana u Banjaluci, a onda sedmicu dana idemo u Trebinje, uradićemo testove sa Zavodom za sport i medicinu iz Beograda kojii će doći u Banjaluku. U Trebinju ćemo biti od 18. do 23. januara i pokušaćemo da nađemo protivnika, idealno bi bilo kada bi to bio Leotar. Nakon toga slijedi povratak u Banjaluku i 29. januara idemo u Antaliju gdje ćemo biti do 12. februara i odigrati najmanje tri utakmice. Dogovoreni su mečevi protiv Čikzerede, Urala i Krila Sovjetov, postoji mogućnost da dogovorimo još jednu utakmicu. Generalku ćemo imati 20. februara protiv Krupe", rekao je Maksimović.

On ja potvrdio da je Saša Kajkut završio karijeru, ali da ostaje u klubu kao šef skauting službe. Ugovori su raskinuti sa Dinom Kalesićem i Aleksandrom Radulovićem, dok Bojan Marković ide na pozajmicu u Željezničar Sport Tim.

"Imamo dobru grupu igrača, ali je potrebno da se pojačamo kvalitetnim pojačanjima, koji neće samo da popunjavaju broj u svakoj liniji", istakao je Maksimović, ali nije želio da otkriva imena.

"Pregovaramo sa nekoliko igrača, zimski prelazni rok je duži, ali ako znamo sta hoćemo, to i možemo".

Maksimović je rekao da postoji interesovanje za nekoliko igrača, osim Jove Lukića, Almedina Ziljkića i Gorana Zakarića na meti je i mladi štoper Đorđe Milojević.

"Kad je u pitanju Zakarić on je jedan od glavnih igrača. Klub je imao dogovor s njim da se izjasni do 10. januara, na moje insistiranje taj rok je prolongiran i ja ću ga čekati. U mojoj glavi Zakarić će biti tu, ali dok ne stavi paraf na ugovor ne mogu da računam da ga imamo. Kada stavi paraf to je to".

Maksimović prozvao 29 igrača

Trener Marko Maksimović trenutno računa na 29 igrača. To su: Bojan Pavlović, Luka Damjanović, Siniša Dujaković, Miloš Borovčanin, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Đorđe Ćosić, Daglas Kruz, Marko Kujundžić, Luka Bobić, Branko Božić, Filip Račić, Mario Brtan, Aleksandar Vojnović, Darko Meleg, Amar Tahrić, Dejan Bosančić, Goran Zakarić, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Aleksandar Sudić, Jovo lukić, Milan Šikanjić, Boban Georgiev, Dejan Javorac, Slobodan Vuk Vujmilović, Amar Cerić, Elvis Mehanović

Na pitanje o potensijalnom dolasku Dine Ćorića iz Širokog Brijega trener Borca nije dao konkretan odgovor.

"Koliko sam upoznat, on je još igrač Širokog Brijega. Kad bude nešto...", ostao je nedorečen Maksimović.

Osvrnuo se i na činjenicu da Borac više ne duguje ni marku igračima.

"Ne sjećam se kad je bila situacija da ulazimo u godinu bez duga, svima nam je lakše i sad igrači jedni druge zovu, raspituju se a znamo da igrači jedne druge ne lažu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC