• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima novog levog beka za 2021/22: Ispunjava "bonus" pravilo, Deki ga već zna od ranije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Milanu Rodiću je potrebna zamena, a možda u njemu leži rešenje...

 marko-konatar-zvezda-zeleznicar-pancevo Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda odlučila je da ovu sezonu odigra sa jednim "pravim" levim bekom i to joj je često znalo da napravi problem, pa je Dejan Stanković morao da se dovija.

Možda će vas zanimati

Milan Rodić ne može da odigra baš svaki minut u sezoni, zaustavljale su ga umor, povrede i suspenzije, tako da su na njegovoj poziciji igrali još i Marko Gobeljić, Strahinja Eraković, Miloš Degenek, pa čak i El-Fardu Ben, Aleksa Vukanović i Andrija Radulović.

Razmišljala je Zvezda o strancu, spominjao se Nigerijac iz Belorusije, ali je zbog već velikog broja fudbalera bez domaćeg pasoša (sedmorica) morala da odustane o te ideje...

Ni među srpskim fudbalerima nije bilo dovoljno kvalitetnog, ili povoljnog rešenja, koje bi moglo da uskoči umesto Milana Rodića kada zagusti. Filip Mladenović bio je preskup za Zvezdu, a odustalo se i od pregovora sa Bojanom Nastićem i Markom Jevremovićem.

Ipak, Zvezda je dovoljno puta opomenuta ove sezone da nije dovoljan samo Milan Rodić, tako da će u narednoj godini probati da se pojača na tom mestu...

Čekajući povećanje broja stranaca u domaćem fudbalu, kao i signal Mladenovića da se predomislio i da bi se vratio u srpski fudbal, Zvezda je potencijalno rešenje pronašla u sopstvenim redovima, ali na utakmicama drugog kluba.

Radi se o Marku Konataru koji se uklapa u "bonus" pravilo za narednu sezonu, pošto je rođen 25. marta 2000. godine.

Marko Konatar i Dejan Stanković.
Izvor: MN PRESS

Mladić iz Beograda dobio je šansu tokom prvih priprema kod Dejana Stankovića, međutim videlo se da nije još sazreo za seniorski fudbal. Sedeo je na nekoliko mečeva na klupi, a debitovao protiv Radnika (4:1) kada je zamenjen već na poluvremenu.

Već tu je Stanković presekao da ne poseduje još kvalitet za prvi tim, tako da je bivši igrač Grafičara pozajmljen u Inđiju, ali ni tamo nije dobio šansu.

Na polusezoni je doneta odluka da "siđe" jedan rang niže, pa je u dresu Železničara iz Pančeva odigrao zaista odlično, skrenuvši ponovo pažnju ljudi sa "Marakane" koji temeljno prate razvoj fudbalera koji trenutno nisu pri prvom timu.

Izvor: MN PRESS

Nastupio je na deset utakmica kod trenera Dragana Aničića, bivšeg šefa Mačve i Voždovca, a zabeležio je čak tri pogotka i asistenciju što svakako raduje Zvezdu.

Vidi se da je radio na sebi u prethodnom periodu i da može još da pokaže, tako da se očekuje na početku priprema Crvene zvezde za novu sezonu, a ako ostavi utisak - mogao bi da bude rešenje za "bonus" pravilo koje često zna da ga natera na glavobolju.

Bio bi posebno koristan pošto će najverovatnije dvojica-trojica aktuelnih "bonusa" otići na leto, a pri prvom timu ostaju još Eraković i Krstović, videćemo ko još iz Grafičara.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC