• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda mi je najveća škola, pa nek i nisam debitovao: Dmitrović za MONDO o golu Oblaku, Piksiju i transferu karijere!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija ima golmana koji pored toga što čuva mrežu, može i da se pohvali da je dao gol jednom od najboljih golmana svijeta. Za MONDO je pričao o početku karijere u Crvenoj zvezdi, atmosferi u reprezentaciji, kao i tome koliko je sigurno da će obući dres Sevilje.

 marko dmitrović mondo intervju Izvor: Profimedia

Sjajni golman Marko Dmitrović rodom je iz Subotice gdje su ga 2007. godine zapazili skauti Crvene zvezde u kojoj je kasnije proveo punih šest godina. Međutim, iako sada nosi "jedinicu" reprezentacije Srbije - nije ni dočekao da debituje za crveno-bijele.

Momak rođen 1992. godine gradio je svoje dječačke snove u voljenom klubu, ali kako bi se za njega pročulo i kako bi pokazao svoj talenat morao je da spakuje kofere najprije za Ujpešt, kasnije za Čarlton pa tek onda za Španiju u kojoj je zablistao, pa se tako za njega može reći da je imao veoma neobičan i uzbudljiv karijerni put.

Možda će vas zanimati

Dmitrović je u intervjuu za MONDO iskreno pričao o tom težem putu kojim je prošao, kao i tome da Zvezda i danas zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

"Za Zvezdu me vežu sjajne uspomene, to je moja ljubav od djetinjstva, to je klub za koji navijam i uvijek će tako biti. Proveo sam šest godina tamo i mnogo toga naučio, nažalost nisam dočekao da debitujem za prvi tim šta da se radi…", počeo je Dmitrović za MONDO.

Trening u Zvezdi 2012. godine: Janković, Vesić i Dmitrović.
Izvor: MN PRESS

Ljutice Bogdana napustio je u zimu 2013. godine pošto su u vrijeme njegovog stasavanja Bajković i Stamenković bili među stativama crveno-bijelih, dok je bilo teško doći i do mjesta na klupi jer su svoju šansu takođe čekali igrači poput Kirovskog i Vesića.

"Možda ja nisam bio spreman, možda su treneri procijenili da nisam bio spreman, fudbal je to. Potražio sam sreću dužim, okolnim putem."

"Na kraju sa današnje tačke gledišta ispostavilo se dobro, ali opet Zvezda mi je poslužila kao najveća škola, tamo sam odrastao, veliki dio zasluga za ono što sam danas ima Crvena zvezda, put me nije naveo da igram za prvi tim, ali sam uspio da se izborim da dođem do španske lige. Zvezdu i dalje pratim, navijam i radujem se svakoj njihovoj pobjedi", ispričao je golman reprezentacije Srbije.

RAJKOVIĆ I JA? ZDRAV ODNOS!

Izvor: MN PRESS

Od tri kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo, Dmitrović je čuvao mrežu Srbije na dvije - protiv Irskei Portugala - dok je na meču sa Azerbejdžanom šansu dobio Predrag Rajković. Golman Eibara zadovoljan je dosadašnjim učinkom u kvalifikacijama, a otkrio je i kakav odnos ima sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

"Utisci su pozitivni, sedam od devet bodova ostvarenih, dijelimo prvo mjesto sa Portugalom, ostalo je još pet utakmica. Dvije pobjede uz remi sa Portugalom koja je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, tako da nikako nije loše, čekamo septembar i nove mečeve. Naš cilj je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, biće teško, ali vjerujemo da možemo da završimo prvi u grupi", poručio je optimistični reprezentativac Srbije.

"Lično sam zadovoljan, igrao sam dvije utakmice, u kom god momentu da se ukaže prilika da igram daću sve od sebe, svako od nas je u reprezentaciji tu da pruži maksimum i bude u službi kolektiva", objasnio je Dmitrović, pa progovorio o atmosferi koju je napravio Piksi svojim dolaskom.

"Iskreno, veoma malo vremena smo proveli sa novim selektorom, međutim utisci su više nego pozitivni i vidi se da je on prije svega bio sjajan igrač kao i da je vrhunski trener, tačno zna koji detalji su bitni za dobru atmosferu, jer je atmosfera jedan od bitnijih faktora za uspjeh", rekao je golman koji svakako nije prvi među "orlovima" koji hvali pozitivnu energiju u ekipi.

Izvor: MN PRESS

"Imali smo samo dva dana da se pripremimo za to što nas očekuje, kako vrijeme bude prolazilo dodatno ćemo da se prilagođavamo njegovim idejama. Za veoma kratko vrijeme uspio je da nam stavi do znanja šta želi od nas i šta očekuje, dvije pobjede i remi je dobar rezultat, znajući da smo imali malo vremena sa njim."

Zabilježio je neke odlične intervencije u Španiji, ali njegov kolega ima odličnu sezonu u Francuskoj, pa je tako trebalo izbalansirati da i Rajković i Dmitrović dobiju šansu na kvalifikacijama. Subotičanin je istakao je između njega i čuvara mreže Remsa ipak ima konkurencije, ali one sportske koja je uobičajena.

"Odnos sa Rajkovićem je sjajan, van terena je prijateljski, na terenu konkurentski, ali to je sportska, zdrava konkurencija. Kako on tako i ja želim da igram u dresu Srbije, bitno je da obojica budemo spremni ko god da dobije šansu da odgovori na pravi način da reprezentacija ostvaruje pobjede", objasnio je Dmitrović.

DAO GOL OBLAKU - GLAVA NIJE U OBLACIMA!

Marko Dmitrović i Jan Oblak oči u oči.
Izvor: Profimedia

Tema zbog koje je srpski golman u Španiji postao još poznatiji jeste njegov gol koji je postigao iz penala protiv Atletiko Madrida.

Jan Oblak, po mišljenju Dmitrovića i velikog broja fudbalskih navijača najbolji golman svijeta, poznat je i kao vrsni "penaldžija". Odbranio je udarac s "kreča" i Leu Mesiju prije nekoliko godina, međutim šut srpskog čuvara mreže bio je nezaustavljiv.

S obzirom da je u prethodne dvije nedjelje Oblak dva puta "skidao" penale, Dmitrović ostaje jedini igrač u Primeri koji je ove sezone uspio da ga prevari sa bijele tačke.

Kako je uspio? Veliku ulogu odigrao je trener jer ga je pripremao za taj scenario...

"Ideja je postojala već duže vrijeme, dosta ostajem na treninzima da šutiram penale. Nažalost imali smo par vezanih promašaja, par igrača je promašilo pa je trener odlučio da sam ja sljedeći izvođač i desilo se protiv Atletika. Srećom, dao sam gol, ali opet nije bilo dovoljno da se ostvari pobjeda...", objasnio je Dmitrović kome je to bio i prvi gol u karijeri.

Marko Dmitrović gol
Izvor: YouTube/90 perc

Sa Oblakom nije stigao da prokomentariše svoj pogodak, ali kako je istakao to što mu je jedini dao gol iz penala dokazuje koliko je Slovenac moćan.

"Sa Oblakom nisam prokomentarisao gol, zbog situacije sa koronom ne možemo da ostajemo dugo na terenu. Za dvije nedjelje igramo ponovo sa njima, pa možda porazgovaramo. Vidio sam da sam jedini koji mu je dao gol, po meni je on najbolji golman na svijetu, brani sedam-osam godina vrhunski u kontinuitetu i ako sam samo ja uspio da mu dam gol iz penala - to dokazuje o kakvom kvalitetnom golmanu se radi", poručio je Dmitrović.

Trenutno se za njegovo ime vezuje transfer u čuvenu Sevilju, što bi svakako za srpskog golmana bio uspjeh karijere, međutim on još uvijek ne želi da fokus stavlja na odlazak već na opstanak Eibara u prvenstvu.

Dmitrovićev klub u teškoj je poziciji, trenutno su na 20. mjestu Primere, pa zato nije usmjeren na budućnost već na dres za koji sada igra.

"Uvijek je interesantno kada igrač završava ugovor, ostalo mi je još dva mjeseca do isteka. Sigurno sam za tržište interesantan, uvijek će biti priča, ali ne razmišljam o budućnosti već samo o tome da maksimalno odradim posao sa Eibarom. Cilj je da ostanemo u ligi, ima još devet utakmica i tek kad se završi priča sa Eibarom ćemo sjesti da pričamo o mojoj budućnosti, sada sam maksimalno fokusiran da izborim ostanak u ligi i nadam se da ćemo da ostvarimo taj cilj", zaključio je za MONDO Marko Dmitrović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC