• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 naslednika Milana Borjana: Zvezda na njih mora da računa već ovog leta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-beli spremni su za smenu generacija, kad god bude potrebe.

 crvena-zvezda-golmani-buducnost-milan-borjan-zoran-popovic Izvor: MN PRESS

Dejan Stanković trenutno nema problema među stativama. 

Možda će vas zanimati

Milan Borjan (33) vrlo je siguran i već godinama važi za jednog od najboljih igrača Crvene zvezde. Zoran Popović (32) dostojna je zamena, u Inđiji čak i kapiten tima, a kada u Superligi on boravi na golu šampiona, razlike u kvalitetu gotovo da nema.

Ali, vreme ide... Dvojica iskusnih čuvara mreže neće moći zauvek da brane gol Crvene zvezde. Možda je leto pred nama prava prilika da se razmisli o naslednicima.

A njih ima - već sada su na vidiku. I sigurno dobro znaju na stadionu "Rajko Mitić" ko i koliko može da pruži ukoliko mu se ukaže šansa među stativama prvog tima. Ono što je jasno, ne mogu svi ostati u klubu. Neko će napredovati, možda čak i do pozicije rezervnog golmana, neko će verovatno morati da traži novu sredinu.

Crveno-beli su u neobičnoj situaciji da pored dvojice iskusnih golmana i trenutno pozajmljenog Nikole Vasiljevića, imaju čak petoricu čuvara mreže koji kucaju na vrata prvog tima!

Četvorica su trenutno na pozajmicama, dok je peti zvanično treći golman prvog tima, startni čuvar mreže omladinske ekipe i momak koji će narednog leta verovatno na sticanje iskustva u Prvu ligu Srbije. Taj put već su prošle njegove starije kolege.

Da krenemo redom i analiziramo svaku od potencijalnih ''jedinica'' Crvene zvezde.

Aleksandar Stanković (1998. godište, Grafičar)

Izvor: MN PRESS

Ako je neko kapiten razvojnog tima, logično je da se na njega ozbiljno računa. Već godinama se može čuti da je Stanković u velikim planovima Crvene zvezde, često je bio i na pripremama prvog tima, a prethodnog leta počeo je njegov treći mandat među Grafosima.

Sada već nešto iskusniji, sa malo superligaškog iskustva iz kruševačkog Napretka, predvodi ekipu u neobičnoj sezoni Prve lige Srbije pošto će ispasti čak osam ekipa, što njih ne bi trebalo da brine

Iako je imao neke pehove, poput jedne velike greške protiv Borca, Stanković je sakupio čak 29 prvenstvenih mečeva za filijalu crveno-belih. Branio je svaki minut u tekućoj sezoni drugog fudbalskog ranga u Srbiji.

Miloš Čupić (1999. godište, Zlatibor)

Njegov rođeni brat najavio je da će Crvenu zvezdu eliminisati iz Evrope, ali u tome nije uspeo. Kasnije je Stefan i branio protiv crveno-belih, kada mu se omakla psovka... Miloš je, barem se tako pričalo dok su bili u omladinskoj školi OFK Beograda, talentovaniji od starijeg brata, pa je logično da ga Zvezda ''sačeka''.

Ekipa iz Čajetine ispala je iz Superlige i pre zvaničnog kraja sezone, ali teško je zamisliti da mladi golman koji je bio na pozajmici može da bude krivac. Minutaža među stativama bila je podeljena, a Čupić korektno radio svoj deo posla.

Mladi golman je po drugi put na pozajmici u Zlatiboru, a između dve selidbe na planinu bio je deo i Grafičara. Ove sezone branio je na 15 utakmica u Superligi.

Miloš Gordić (2000. godište, Mačva)

Fudbal, Vozdovac, Macva
Izvor: MN PRESS

Fudbalsku javnost u Srbiji oduševile su njegove odbrane protiv Partizana, kada je bio jedan od najzapaženijih igrača na terenu. Branio je maestralno, a to za njega ove sezone nije ništa novo. Iako je Mačva ispala iz elitnog ranga srpskog fudbala, Miloš Gordić ostavio je sasvim dobar utisak.

Samo nekoliko kola ranije Gordić je bio igrač utakmice na krovu tržnog centra Stadion, kada su Šapčani odoleli napadima Voždovca i uz rezultat 0:0 poneli bod sa gostovanja u glavnom gradu.

Ove sezone branio je na 29 mečeva u Superligi Srbije, a put do velike pozornice bio je neobičan. Nakon što je branio za omladince Crvene zvezde u Ligi šampiona, iskustvo je sticao u Srpskoj ligi Beograd. Trenirao je sa Zvezdom, a vikendom branio za Polet Dorćol.

Andrija Katić (2002. godište, IMT)

Izvor: MN PRESS

U drugom rangu takmičenja, u dva beogradska kluba, iskustvo stiče Andrija Katić. Odličan jesenas u Budućnosti iz Dobanovaca, pa tokom zime poslat u IMT, sakupio je 15+11 nastupa u Prvoj ligi Srbije!

Dobre brojke za momka koji je odličan kvalitet pokazivao u omladinskoj Ligi šampiona, gde je bio jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde. Izuzetno je visok, čak 195 centimetara, a sa njegovim povlačenjem u prvi tim klub uopšte ne mora da žuri.

Katić je ove sezone imao neobičnu situaciju pošto je u dresu ''Traktordžija'' sa Novog Beograda, u okviru Kupa Srbije, branio protiv Crvene zvezde. Kapitulirao je tri puta u ranoj fazi meča, ali je imao i nekoliko dobrih intervencija na tom susretu.

Marko Ćopić (2003. godište, omladinci Crvene zvezde)

Izvor: MN PRESS

Najmlađi u plejadi mladih golmana na koje Crvena zvezda može da računa narednih godina. Praksa je takva, oni malo stariji odlaze na kaljenje, da stiču iskustvo, a u omladinskom pogonu šansa se dobija godinu dana ranije.

Tako je Marko Ćopić postao prvi golman omladinskog tima za ovu sezonu, a uz to i treći golman prve ekipe. Nakon Borjana i Popovića, on je treći izbor Dejana Stankovića. To će se sigurno promeniti narednog leta.

Dosadašnje iskustvo govori da će on na pozajmicu negde van kluba, bilo u Grafičar ili u neki drugi tim, a na njegovo mesto u omladinskom timu još mlađi čuvar mreže...

Ako neko zna šta treba raditi sa decom Crvene zvezde, to je Dejan Stanković. Sam je prošao taj put, a govorio je nedavno i o načinu na koji treba stići do uspeha u crveno-belom dresu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC