• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zna kako da osvoji Kup, ne treba im špic: Oni daju golove kada se igra za pehar – ovo je glavobolja za Zvezdu!

Autor Nikola Lalović

Partizan će probati da trofejem u kupu završi sezonu, a jasno je odakle će Crvenoj zvezdi pretiti najveća opasnost!

 partizan-crvena-zezda-finale-kupa-arenasport-uzivo-prenos-livestream Izvor: MN PRESS

Čeka nas meč sezone! 

Možda će vas zanimati

Trofej kupa Srbije uzeće ekipa koja od 19 časova bude bolja u "večitom derbiju" u kome će Partizan probati da nastavi da osvaja trofeje u ovom takmičenju, a Crvena zvezda će želeti da prvi put posle 15 godina osvoji duplu krunu.

Osnovni problem za crno-bele u ovom meču mogao bi da bude napad. U prošlom derbiju nisu dali gol, klub je svojevoljno napustio i ubedljivo najbolji strelac Takuma Asano, pa će tako napred mnogo zavisiti od Lazara Markovića i Filipa Holendera koji će "glumiti" špiceve.

Ali ima Partizan rešenje za postizanje golova u kupu i ono se krije na štoperskim pozicijama!

OVE SEZONE – PAZITE SE VUJAČIĆA!

Izvor: MN PRESS

Partizan je ove sezone ogroman broj golova postigao posle prekida, odakle prete ne samo štoperi već i robusni vezisti poput Aleksandra Šćekića.

Ipak sjajni Crnogorac u odbrani je pravo otkrovenje. Nije se naigrao do dolaska Aleksandra Stanojevića u tim, a onda je postao neizostavan. Ne propušta nijedan meč, sjajan je u odbrani,a učestovao je u sedam golova ove sezone.

Dao je četiri pogotka u ligi i dva puta asistirao, a i u kupu je pogodio kada je Partizan sa 4:0 rutinski dobio Voždovac. Svetozar Marković sa druge strane ove sezone postiže manje golova od Vujačića, dao je jedan u prvenstvu i jedan u kupu. Ali tog u kupu se dobro sećamo!

SVETA JE BLJESNUO KAD TREBA

Izvor: MN PRESS

Asistirao je jednom protiv Zlatibora Svetozar Marković, dao je gol Proleteru u ligi, ali je upravo on svojim pogotkom doveo Partizan u finale Kupa. 

Videli smo vrlo napetu utakmicu na „Karađorđu“ u polufinalu, a gol mladog štopera u 11. minutu ne samo da je bio jedini na meču nego je i potpuno odredio tok utakmice.

Miloš Jojić je centrirao iz slobodnog udarca, a Jojić je neverovatnim potezom uspeo da savlada golmana Gorana Vukliša. Bacio se, sjajno trznuo glavom i sa 12-13 metara poslao loptu pravo u mrežu.

Gol u polufinalu
Izvor: Youtube/Best HD Sport

Doneo je finale Partizanu, zakazao derbi, ali u toj situaciji se opet videlo koliko su crno-beli opasni posle prekida. Svetozar Marković, Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić su ogromna pretnja u skoku, a sjajnih izvođača prekida ne nedostaje Partizanu.

Tu je pre svega Miloš Jojić, a odličnu nogu i oko ima Bibras Natho i Crvena zvezda će definitivno morati da obrati pažnju. Pogotovo ako imamo u vidu istoriju!

ČUVENE MAKAZICE I OSTOJIĆ ZA ISTORIJU!

Izvor: MN PRESS

Partizan je uzeo četiri od poslednjih pet trofeja u kupu, a najzaslužniji za to su upravo štoperi! U sezoni 2016/17 smo gledali još jedan večiti derbi u borbi za trofej i jedan gol je sve rešio. A on je došao iz srca odbrane. 

U 42. minutu Nikola Milenković je postigao pogodak posle prekida i tako započeo četvorogodišnju dominaciju crno-belih u kupu.

Dve godine kasnije opet je štoper doneo trofej i tako produžio svoju karijeru u Partizanu. Bojan Ostojić se dugo probijao kroz srpski fudbal dok nije došao do Partizana, a kao veteran je doživeo najveći momenat u karijeri – gol Zvezdi u finalu kupa.

Meč se takođe igrao na "Marakani", a u 14. minutu je iskusni štoper doneo još jedan trofej crno-belima. Prošle sezone Vojvodina je odnela trofej posle drame, nakon izvođenja penala tim Nenada Lalatovića uzeo je trofej.
Ali i tu je heroj crno-belih mogao biti defanzivac, pošto je u 96. minutu utakmice Strahinja Pavlović neverovatnim makazicama došao do gola za pamćenje i doneo je Partizanu šansu za peti trofej u nizu.

Ipak posle penala je pehar otišao za Novi Sad, a sada se postavlja pitanje – može li još jednom odbrana da donese trofej crno-belima?

Meč počinje od 19 časova. Spremite se za spektakl!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC