• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan voli Kup Srbije, Zvezda igra protiv tradicije: Sve je spremno za spektakl u finalu! (ANKETA)

Autor Dušan Ninković

Najveći rivali srpskog fudbala odmeriće snage u borbi za trofej.

 finale-kupa-srbije-arenasport-crvena-zvezda-partizan Izvor: MN PRESS

Partizan igra za peti trofej u poslednjih šest sezona, a Crvena zvezda za prvi pehar u Kupu Srbije još od 2012. godine! Uloge su potpuno različite, Crvena zvezda igra na ''domaćem'' terenu i već ima osvojenu šampionsku titulu, ali Partizanu ovo takmičenje više leži!

Možda će vas zanimati

Na putu ka poslednja četiri trofeja crno-beli su dva puta u finalu pobeđivali najvećeg rivala. Oba puta su te pobede bile minimalnim rezultatom i oba puta su strelci bili štoperi tima iz Humske - prvo Nikola Milenković, zatim Bojan Ostojić.

Ali.. Svaki derbi je priča za sebe. Često ćete čuti od fudbalskih trenera da u ovakvim mečevima ulogu neće odigrati ni trenutna forma ni kvalitet timova, čak ni njihov plasman na tabeli u nedavno završenom prvenstvu. Derbi, najveći meč srpskog fudbala, jeste trenutak inspiracije. Baš onako kako je i svaki dribling, klizeći start, refleksna odbrana i sve ono što čini fudbalsku igru.

Večeras će na stadionu Rajko Mitić, koji je žrebom određen kao domaćin, Milan Borjan i Vladimir Stojković izvesti saigrače na poslednji meč sezone, borbu za trofej!

Isti onaj koji u vitrinama stadiona Zvezde nije bio od slavlja u Kruševcu 2012. godine. Tada je pod komandom Roberta Prosinečkog savladan Borac iz Čačka, a niko nije očekivao da će uslediti devet godina posta.

Crvena zvezda će igrati da bi posle 14 godina ponovo osvojila duplu krunu, a Partizan da bi ''spasao'' sezonu u kojoj mu impresivno proleće nije bilo dovoljno za ozbiljniju borbu za titulu.

Presudan meč u toj borbi odigran je na ovom istom mestu, a Crvena zvezda ga je rešila u svoju koristi golom Mirka Ivanića. Mada, da li je bitno? Već smo rekli da je svaki susret ovih rivala posebna priča.

Anketa

Ko će osvojiti Kup Srbije za 2021. godinu?

  • Zvezda

    68.29% (28)

  • Partizan

    31.71% (13)

Ko će osvojiti Kup Srbije za 2021. godinu?

Rezultati

Treneri Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević izvešće najjače moguće sastave na ovaj meč. Crveno-beli će se osloniti i na igrače koji su prvenstveni okršaj počeli sa klupe, poput Dijega Falćinelija, dok će crno-beli na iskustvo, uz posebnu pretnju preko štopera, pokušati da ugroze šampiona Srbije.

Finale Kupa Srbije na programu je u utorak 25. maja, od 19:00 časova. Prikažite nam dobru igru i neka bolji pobedi!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC