• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda Evropskog prvenstva, a izdajnik kod kuće: Odreklo ga se čitavo karipsko ostrvo!

Autor Milutin Vujičić

Holandski fudbaler Denzel Dumfris blista na Evropskom prvenstvu, a u jednoj drugoj državi je izdajnik. Pamtimo ga i po incidentu sa Tadićem.

 denzel dumfris junak holandija izdajnik aruba Izvor: MN PRESS, Profimedia

Desni spoljni holandske reprezentacije Denzel Dumfris jedno je od najprijatnijih iznenađenja Evropskog prvenstva i vjerovatno ga po završetku turnira čeka transfer!

Odlični fudbaler PSV Ajndohovena je po procjenama mnogih bio "najslabija tačka" u reprezentaciji Holandije, međutim već u grupnoj fazi pokazao je zašto mu selektor Frank de Bur vjeruje i odužio se sa čak dva gola.

Postigao je gol za pobjedu u nadoknadi vremena za 3:2 protiv Ukrajine, potom je protiv Austrije pogodio i asistirao, a na meču protiv Sjeverne Makedonije je malo i odmorio odigrašvi pola meča.

Nije jedini ving-bek na turniru koji je oduševio, već se spominje da 25-godišnjeg kapitena PSV-a traže Bajern, Barselona i Inter i žele da iskoriste relativno povoljnu klauzulu od 15 miliona evra, a zanimljivo je da mu je malo ko predviđao takvu karijeru...

Dok je za Holanđane trenutno junak, za stanovnike karipske državice Arube je izdajnik pošto je prvo nastupio u njihovom dresu, a onda shvatio da možda može i bolje!

Ostrvo na kome živi samo 115 hiljada ljudi je holandska kolonija, ali je patriotizam vrlo jak i zato su stanovnici Arube bijesni na Dumfrisa.

Za reprezentaciju Arube je debitovao još prije sedam godina, dok se amaterski bavio fudbal u nižerazrednom Barendrehtu, pa je odigrao dvije nezvanične utakmice u zemlji iz koje vuče porijeklo (rođen u Roterdamu) i na jednoj čak dao gol.

"Tada sam ga pitao da ostane da igra za nas i službene mečeve, ali on mi je odgovorio da ne želi jer čeka poziv Holandije. Na to smo se svi nasmijali, jer tada je bio klinac koji je igrao za amatere, ali on je bio ozbiljan", prisjetio se selektor Đovani Franken koji danas radi u ADO Den Hagu kao pomoćnik.

Pogledajte strašan gol Dumfrisa protiv Arube.
Izvor: YouTube/Arubaanse Voetbal Bond

Uskoro je Dumfris stigao do Sparte iz Roterdama, pa Herenvena, a onda i dresa slavnog PSV-a za koji igra već standardno tri sezone. U međuvremenu je zaigrao i za Holandiju i postao bitan šraf.

"Aruba je veoma ponosno ostrvo i zato su ga zbog toga odmah otpisali kao izdajnika. Ljutnja prema Dumfrisu rasla je kako je postajao sve poznatiji, da bi kulminirala sada, kada je zvijezda Evropskog prvenstva i želja najvećih klubova. Dumfris je zvijezda televizijskih kanala na Arubi, ali tako da se sprdaju sa njim i rugaju mu se...", ispričao je bivši selektor Arube.

Poručuje da je to sasvim normalno.

Izvor: Profimedia

"Međutim, morate da ih shvatite. Zamislite kako bi Holanđani reagovali da Frenki de Jong nakon debija za Holandiju odluči da igra za Belgiju? Pokušao sam nagovoriti Dumfrisa da ostane reprezentativac Arube. Govorio sam mu: 'Denzele, ostani s nama i bićeš naš Rože Mila ili Žorž Vea, nacionalni junak koji je odbio jaku reprezentaciju da bi igrao za onu koju voli!'", prisjetio se Đovani Franken, ali je odgovor na kraju bio negativan.

Ipak sa jednim timom može biti prvak Evrope, a sa drugim...

"Odgovorio mi je da nema šanse i da će čekati da ga Holandija pozove", i bio je u pravu, međutim za jedne je ostao izdajnik.

Ono što je takođe zanimljivo je da je Denzel Dumfris u centru pažnje bio zbog još jednog kontroverznog poteza i to na derbiju Ajaksa i PSV-a. Vrijeđao je Dušana Tadića pre izvođenja penala, ali srpski as mu nije ostao dužan.

"Uzeo sam loptu da izvedem penal, a on mi prilazi i kaže da sam pi***ca, da ću promašiti, da nisam vođa. Onda sam dao gol i šta je drugo trebalo da uradim? Ne mogu da mu zahvalim što me nazvao pi***com, nisam takav, nego sam mu rekao isto to. To je sve", pričao je Dušan Tadić prije nekoliko mjeseci i rekao da Dumfrisa nije nijednom uvrijedio.

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC