• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković bi odmah potpisao 3:0, ali ne prijeti! Zvezda se pita: Šerif je samo stanica ka cilju - Ligi šampiona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener crveno-bijelih govorio na konferneciji pred meč sa Moldavcima.

 Crvena-zvezda-Serif-kvalifikacije-za-Ligu-sampiona-konferencija-Dejana-Stankovica Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Žrijeb je Crvenu zvedu možda poslao na Dinamo iz Zagreba, ali Dejan Stanković za sada ne želi da razmišlja o tome. U fokusu mladog trenera je Šerif iz Tiraspolja, šampion Moldavije koji će sutra u Beogradu biti Zvezdin protivnik u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Biće to prepreka koja mora da se preskoči kako bi duel sa Hrvatima i dalje postojao kao opcija, ali Zvezdi su oba dvomeča samo usputna stanica. Cilj za ovu sezonu jeste Liga šampiona, do koje su ostala još četiri meča.

Na konferneciji pred Šerif, Stanković je pohvalno govorio o moldavskom timu i kvalitetima koje oni posjeduju, ali je i napomenuo da će od Zvezdine igre sve zavisiti.

''Dosta će zavisiti od nas kakav će protivnik da bude. To sam rekao i protiv Kairata, ali smo izašli jako. Gledaćemo da isto uradimo i sutra, uz jak pritisak i da im ne dozvolimo da mnogo razmjenjuju paseve. Imaju dosta talentovanih igrača, strana, fudbalera koji mogu da pokažu individualni kvalitet'', otkrio je Dejan Stanković.

Iznenađenja u sastavu neće biti, trener crveno-bijelih na teren šalje najbolji tim. Bez prilagođavanja protivniku.

''Gledaćemo nas, igraće oni najbolji. Probaćemo da 'otkinemo' protivniku ono najbolje što ima'', rekao je šef struke Zvezde.

Poređenje dva evropska rivala nije lako. U nekim stvarima bolji je predstavnik Kazahstana, ali djeluje da je Šerifove igrače teže zaustaviti.

''Ne možemo da uporedimo Kairat i Šerif, dok ne odigramo utakmicu sa njim. Kad bismo ih upoređivali, Kairat u nekim segmentima igre... ako ih raščlanimo, ima razlike. Dosta će zavisiti od nas, ali imaju talentovane igrače koje ne smijemo da pustimo da igraju. Gledamo nas, igramo kod kuće, pred navijačima. Ništa bolje nismo mogli da očekujemo'', rekao je Stanković i na istu temu dodao da mjesto revanša nema nikakvog uticaja:

''Mislim da ne utiče to što je revanš u gostima. Treba da budeš dobar, pravi, kod kuće ili u gostima!''

Glavni adut Moldavaca biće primjetan tek ako im crveno-bijeli dozvole da se razigraju u Beogradu!

''Ako se Šerif razigra, to im je glavni adut. Dosta variraju u formaciji, posebno u veznom redu. Zavisiće šta oni žele u Beogradu, kada izađe postava po poziciji centralnog veznog igrača vidjećemo šta priželjkuju'', rekao je Stanković i najavio da je Crvena zvezda spremna za obje varijante.

Trener Zvezde otkrio je da nije kontaktirao nijednog fudbalera koji je u prošlosti nosio dres Šerifa kako bi dobio informacije iz prve ruke o narednom rivalu.

''Ne vjerujem da može da mi pomogne nešto što se dešavalo prije godinu i po dana. Nisam se čuo ni sa kim od igrača koji su igrali tamo, to možda za drugi meč kada će nas zanimati atmosfera. Sada nam treba priprema za nešto što se dešava u ovom trenutku, a mislim da mi to dobro radimo'', rekao je nekadašnji fudbaler crveno-bijelih.

Za sada, Dinamo iz Zagreba ostaje po strani...

''Ne mogu da dobacim do Dinama, jer ni mi ni oni nismo prošli. Ako bude, imaćemo dovoljno vremena da pričamo o tome. Mi smo stalno pod pritiskom, pa neću igračima da stavljam novi pritisak. Za nas je Šerif usputna, ali ozbiljna stanica, poslije njega ulazimo u petu godinu grupne faze ozbiljnog, jakog takmičenja. Ko dođe u plej-ofu, to je samo ekstra za sve nas!''

Kairat je arhiviran, ali pošto je to bila najbolja Zvezdina utakmica u sezoni, mnogi bi željeli da vide nešto slično i u utorak.

''Ja bih da spustimo loptu. Kairat je bio jedna utakmica, namjestilo se tako, uložili smo mnogo truda da se desi. Ali, ja sam realista, sad sanjam o jakoj i kompaktnoj utakmici gdje ne treba da nas ugroze. Treba dovesti naše igrače u situaciju da pokažu sav svoj talenat. Svi sanjamo da se desi veliki rezultat, ubjedljiva pobjeda, ali... Ne vjerujem da je iko došao slučajno u treće kolo kvalifikacija'', kazao je Stanković i time stidljivo najavio da je Šerif veći izazov.

Znači li to da je pobjeda sa tri gola razlike dovoljna?

''Ne prijetim. Ja bih potpisao odmah 3:0. Neće sigurno biti lako, ali će zavisiti od nas kako utakmica teče''

Što se tiče zdravstvenog biltena, crveno-bijeli trenutno imaju tri problema!

''Velja (Nikolić) je povrijedio članak, bio je van stroja, ali trenira sa ekipom. Babić i Pavkov imaju temperaturu, stomačni virus. Ostalo su standardne stvari, udarci i detalji koji ne treba da brinu'', zaključio je trener Crvene zvezde.

Meč srpskog šampiona i gostiju iz Moldavije igra se u utorak od 21:00 na stadionu Rajko Mitić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC