• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi otkrio kako je slavio odlazak na SP: Utišao cijeli Portugal pa otišao u hotel - Popio sam jedno pivo i to je to!

Autor Dragan Šutvić

Selektor reprezentacije Srbije sumirao utiske poslije velikog uspjeha i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

 piksi otkrio kako je odveo srbiju na mundijal u kataru Izvor: MN Press/K1/Printscreen

Fudbaleri Srbije uspjeli su u nedjelju uveče da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, nakon što su herojskom pobjedom nad Portugalom osudili nekadašnjeg prvaka Evrope na paklen baraž narednog marta.

Selekcija Dragana Stojkovića Piksija oduševila je naciju svojom igrom, a on je otkrio i kako je tačno proslavio veliku pobjedu na stadionu "Da Luž".

Možda će vas zanimati

Piksi je istakao da njemu kao selektoru Srbije uopšte ne treba mnogo vremena da bi svoj tim organizovao onako kako on želi, što se tokom kvalifikacija za Mundijal i vidjelo.

"Ja imam potpuno jasne ideje i ne treba mi mnogo vremena. Za mene u fudbalu nema tajni. Sa igračima imam odličan odnos i komunikaciju, imamo dobar tim sa pobjedničkim mentalitetom i znamo da možemo da dobijemo koga god hoćemo. Mi možemo svakog da pobijedimo. Na meni je da ih samo poguram ka cilju. Ne može vojska da ima lošeg generala. On mora da bude strateg", počeo je Stojković na K1 televiziji, gostujući u emisiji "Uranak".

On je rekao da je prethodnih dana čuo mnogo pohvala na svoj račun, ali insistira da je to uspjeh igrača.

"Ništa ja specijalno nisam uradio. Na terenu ste vidjeli šta sve mogu i šta su uradili igrači. Vidio sam u njima odavno potencijal i postali su jedna zdrava družina, a atmosfera u timu je takva da trener može samo da je poželi. Vrlo je sve jednostavno, slušali su i uradili sve što sam od njih tražio. Moraju da mi vjeruju jer ja njih ne lažem. Ja vjerujem u svoje instinkte i u ono što radim."

Istakao je da od igrača traži da budu pametni.

"Moramo da budemo pametniji od protivnika i ne treba da nas zanima kako se taj protivnik zove. Nikada nisam prihvatao to što su neki govorili da ne znamo da igramo fudbal. Moramo uvijek da igramo za gol više, a i ako izgubimo – da nas aplauzom isprate sa terena. Moj cilj je da reprezentacija ima ličnu kartu. Da kada dođete na stadion znate da ćete gledati lijep, dinamičan, fudbal u kom se rizikuje. A ne da kažete da ste izgubili dva sata na stadionu."

Na pitanje zbog čega ga igrači zovu "Mister", Piksi ima jasan odgovor.

"To je internacionalni naziv, tako je zgodno. Mister ili 'coach'. Ne mislim ništa posebno o tome. Pa neće valjda Piksi da me zovu? Kakav Piksi, pa nismo mi drugari, to ne bi bilo u redu."

Dragan Stojković je rekao i da razumije euforiju koja vlada u narodu, ali da je u timu ne dozvoljava.

"Razumijem euforiju, ali ja sam totalno na zemlji i to tražim i od igrača. Neka se ljudi osjećaju lijepo, mi smo uradili divan posao. Volio bih da kao narod pokažemo jedinstvo u periodu pred nama, baš kao što su ga pokazali momci u Lisabonu. Imamo samo jednu zemlju, a ona je mala, i ako se dijelimo neće na dobro izaći. Tražim podršku od naroda. Daće momci više od maksimuma ako ih svi podržavamo."

Na kraju, otkrio je i kako je on proslavio pobjedu poslije povratka u hotel.

"Bilo je slavlja u svlačionici i moram da im čestitam na ponašanju. Tražio sam da budu džentlmeni i rekao da neću da čujem ciku, vrisku, polivanje šampanjcima... Moramo da pokažemo respekt prema velikom Portugalu, jer je cijela zemlja u suzama i ne smemo svojim ponašanjem da dolivamo ulje na vatru. Prema ljudima u hotelu da pokažemo poštovanje jer nas oni goste i hrane. Rekao sam im: Kada se vratimo u Beograd radite šta hoćete ali do tada budite džentlmeni i sportisti. Ne uzvisi se, hodaj po zemlji. Nemoj previše da letiš, jer ako tresneš to mnogo boli. Ja sam popio jedno pivo u hotelu i to je bilo to. Napravićemo vjerovatno neko druženje i večeru, ali nije to najbitnija stvar", zaključio je Dragan Stojković Piksi.

(MONDO/K1)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC