• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Nove tvrdnje o pokušaju nameštanja

Posle selektora fudbalske reprezentacije Benina, i iu namibijske reprezentacije tvrde da su im nudili da nameste meč na AKN.

 AKN: Nove tvrdnje o pokušaju nameštanja Izvor: MONDO

Na Afričkom kupu nacija u Gani igraju se tek utakmice drugog kola po grupama, a u subotu su se pojavile nove informacije o pokušajima nameštanja utakmica na ovom takmičenju.

Predsednik Fudbalskog saveza Namibije Džon Muindžo izjavio je da je igračima ove reprezentacije ponuđeno 30.000 dolara da izgube utakmicu protiv Gvineje u poslednjem kolu takmičenja po grupama o čemu je odmah obavestio Afričku fudbalsku konfederaciju (CAF).

“Moje igrače kontaktirao je čovek koji je rekao da predstavlja jedan konzorcijum i ponudio im 30.000 dolara da izgube utakmicu. Pola novca ponudio im je odmah i rekao da moraju biti spremni da tokom utakmice manipulišu rezultatom u skladu sa instrukcijama koje dobiju”, rekao je Muindžo, a prenosi Eurosport..

On je dodao da su ga igrači odmah obavestili o tome nakon čega je Namibijski fudbalski savez informisao i CAF.

"Ponosan sam što su mi se igrači odmah obratili. Ja sam ih upozorio da prihvatanje ovakvih ponuda može negativno da utiče na njihove karijere. Ovo je tim koji veruje u fer-plej” rekao je Muindžo.

Iako nije bilo zvanične reakcije CAF, prema nezvaničnim informacijama, već je pokrenuta istraga o ovom slučaju.

Pre čelnika namibijske reprezentacije i selektor Benina Rajnhard Fabiš izjavio je u četvrtak da je dobio ponudu za nameštanje utakmice od čoveka koji je rekao da predstavlja jednu kompaniju iz Singapura.

“On me pitao da li postoji mogućnost da se namesti utakmica”, rekao je Fabiš i dodao da mu je odgovorio da ima dva minuta da nestane pre nego što pozove policiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC