• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima plan za LŠ - ko ostaje, a ko ide? Zna se lista "precrtanih", četiri ugovora prave problem na Marakani!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je polako sastavila plan za predstojeće ljeto u kome će napasti mjesto u Ligi šampiona. Postoji grupa igrača kojoj ističe ugovor i Zvezda bi ga rado produžila, dok ima i onih koji imaju ugovor, a kojima bi rado vidjeli leđa...

 ko ide a ko ostaje u crvenoj zvezdi  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je osvojila petu uzastopnu šampionsku titulu i polako može da se okrene sklapanju tima za Ligu šampiona, a zbog odličnih rezultata u prethodnim godinama - put nikada nije bio lakši. Odnosno, da ne pretjerujemo - nikada nije bilo manje trnja po njemu.

Već se zna da će Zvezda kvalifikacije početi od trećeg kola i da je svega dvije prepreke dijele od grupne faze Lige šampiona i ogromnog novca koje to nosi (15.640.000 evra), pa se očekuju brojne investicije na "Marakani" kako bi se ponovo domogli elite. Zbog toga je potrebno prvo krenuti od odlazaka, a kojih će nesumnjivo biti dosta, prije svega jer će igrače sa epizodnom ulogom zaijmeniti oni sa više energije.

Možda će vas zanimati

U prethodnom periodu Zvezda je produžavala ugovore sa fudbalerima koji su joj bili važni (Ivanić, Rodić, Pavkov), ali oko još dvojice njih postoji dilema - i biće vrlo brzo riješena.

Ako ne računamo Loisa Dionija, koji će se vratiti u Anže pošto mu istekne pozajmica ovog ljeta, Zvezda u svojim redovima ima još trojicu fudbalera koji po ugovoru posljednju platu na "Marakani" dobijaju do 30. juna. Već od početka jula biće igrači nekog drugog tima, ako u međuvremenu ne produže saradnju.

Sasvim je izvjesno da se to neće desiti u slučaju Marka Gobeljića, jednog od četvorice fudbalera (Borjan, Rodić i Ben) koji su podigli petu titulu prvaka sa Zvezdom, ali možda hoće kod Milana Gajića i Radovana Pankova.

Bilo bi puno za Crvenu zvezdu da u istom prelaznom roku ostane bez trojice defanzivaca, dok se najavljuje i odlazak talentovanog Strahinje Erakovića, što bi mogao da bude veliki udarac za Dejana Stankovića pred kvalifikacione utakmice u kojima je nekada najvažnija uigranost.

Zvezda želi da produži ugovor sa Gajićem, koji je zablistao ovog proljeća od kada je konkurenciju "zaoštrio" Pičini, dok bi rado ostavila i Pankova, međutim štoper iz Tovariševa se premišlja pošto je jasno da će biti rezervna opcija.

Mnogo toga zavisiće od ponuda koje Gajić i Pankov budu dobili u narednom periodu, a i Zvezda ih neće predugo čekati. Želi da sačuva šampionski tim na okupu, ali ne želi da optereti budžet za plate, tako da se očekuje intenziviranje razgovora nakon finala Kupa Srbije zakazanog za 26. maj.

Izvor: MN PRESS

O istom trošku Zvezda će sjesti za sto i sa Sekuom Sanogom, čiji se ugovor završava u decembru, dok postoji još dosta fudbalera čija se ugovorna obaveza završava posljednjim danom juna 2023. godine.

Među njima je kapiten Milan Borjan, kao i vrlo važni El Fardu Ben i Gelor Kanga, međutim radi se o fudbalerima koji su u zrelim igračkim godinama i biće zanimljivo šta će Zvezda učiniti tim povodom. Prethodno je Borjan unio nemire porukom da odlazi, ali scene sa proslave titule govore da bi svi voljeli da se njihova priča nastavi...

Ima tu i fudbalera na koje Zvezda ne računa - kao što su Filipo Falko i Aksel Bakajoko - dok je pitanje šta će se desiti sa Zoranom Popovićem, Milošem Gordićem, Slavoljubom Srnićem, Nenadom Krstičićem i Veljkom Nikolićem.

Izvor: MN PRESS

Neće biti nikakvo iznenađenje ako napuste "Marakanu" i prije nego što im istekne aktuleni ugovor, odnosno gotovo da ne postoji nikakva mogućnost da će biti nastavljen poslije 2023. godine. Tu će Zvezda morati pažljivo da planira, pošto je opet u pitanju velika grupa igrača i postepeno će morati da ih mijenja.

Dobra vijest je da su nosioci igre poput Dragovića i Kataija "zaključani" do 2024. godine, kao i trener Dejan Stanković koji više ne gleda ka Italiji, a Ivanić čak do 2025...

Sve u svemu, Zvezda je teži dio posla završila tokom trajanja takmičarske godine, a sada mora da se okrene i "raskrsti" sa ostalim fudbalerima čiji je ugovori žuljaju. Bilo da su to oni čiji je ostanak planirala (Sanogo, Borjan, Gajić) - ili manja grupa onih kojima bi rado videla leđa (Živković, Bakajoko), a zbog potpisanog papira to nije tako jednostavno.

Tek tada će moći jasno da planira i dovođenje novih igrača među kojima je prioritet napadač drugačijeg profila od Ohija, kao što je Artjom Dzjuba, odnosno očekuje se makar još jedno rješenje u veznom redu - najvjerovatnije Edmund Ado iz Šerifa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC