• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nas je 11, njih je 11! Trener Tuzle sitija umjereni optimista za dvomeč sa AZ Alkmarom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Tuzle sitija Dragan Jović bio je zadovoljan izdanjem svog tima, koji je sa šest komada u mreži ispratio Tre Pene sa sarajevske "Grbavice" (6:0).

 Tuzla siti - Tre Pene 6:0, izjava Dragan Jović Izvor: Promo/FK Tuzla City

Izabranici Dragana Jovića su već u prvoj utakmici u San Marinu (0:2) trasirali put ka prolasku u drugo kolo Konferencijske lige, da bi u revanšu u četvrtak do vrha napunili goste - 6:0 (1:0)

"Mislim da već poslije prve utakmice nije bilo nikakve neizvjesnosti oko prolaska u drugi krug. Odigrali smo profesionalno, korektno i maksimalno respektujući naše zadatke. Uspjeli smo proći dalje, pobijediti, sačuvati neke igrače za narednog protivnika za kojeg smo se pomalo i spremali. Zahvalio bih se i Željezničaru koji su nam bili odlični domaćini, a svojim igračima čestitam na pobjedi i pristupu", rekao je Jović na konferenciji za štampu.

Naredni rival Tuzlaka je holandski AZ Alkmar, koji je mnogo teži protivnik od ekipe iz San Marina.

"AZ Alkmar je je jedna izuzetno kvalitetna, mlada i poletna ekipa. Sad su prodali jednog igrača u Ajaks za 10 miliona evra. Znači to je ekipa koja već dugo kotira kao ekipa koja radi najbolju selekciju igrača u Holandiji. Imao sam priliku već pogledati neke njihove utakmice, ovu zadnju protiv Olimpijakosa koju su izgubili 1:0. Naravno da idemo s ambicijama, probaćemo sve da uradimo kako bi napravili neki rezultat koji će nam ostaviti nadu da ovdje na 'Grbavici' probamo napraviti iznenađenje. Želio bih da vidim hrabru igru, da ne izađemo sa prevelikim respektom prema AZ Alkmaru, a ono što smo uradili u pripremnim utakmicama protiv težih protivnika kao protiv Čukaričkog i Maribora, daje nam za pravo da budemo neki umjereni optimisti. Imamo određenu ideju kako se suprotstaviti Holanđanima gore, nas je 11, njih je 11. Ne volimo priču o budžetu i novcu, to je alibi priča i mi s tom pričom nećemo ići gore. Ići ćemo da odigramo što kvalitetniju utakmicu", zaključio je Jović, a prenijelo "Oslobođenje".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Holla

Za vas je njih 17

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC