• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za Konferencijsku ligu: Petrić bez jednog krila - mijenja cijeli sistem i vraća tri štopera!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče gostuju Slovackom u Češkoj, a tom prilikom bismo ponovo mogli da vidimo promjenu u sistemu igre crno-bijelih, ali i neke nove uloge za pojedine igrače.

 Sastav Partizana za meč protiv Slovackog Izvor: MN PRESS

Remi u "vječitom" derbiju i "petarda" protiv Kolubare prošle sedmice podigli su raspoloženje u taboru Partizana, koji u četvrtak (18.45) gostuje Slovackom u Uherskom Hradištu.

Crno-bijele u Češkoj očekuje prva utakmica grupne faze Konferencijske lige, prva od šest u kojima će imperativ biti osvajanje bodova, ne bi li tim drugu godinu zaredom uspio da se domogne nokaut faze takmičenja. Ekipa Gordana Petrića, međutim, biće oslabljena u duelu sa objektivno najslabijim timom u grupi D i nastupiće ponovo u sistemu sa tri štopera.

Partizan jeste bio nosilac na žrijebu grupne faze, ali nije imao sreće. Dobili su tešku grupu u kojoj su dva tima iz "liga petice" - bundesligaš Keln i bogata Nica iz Francuske, od kojih će čitava Evropa očekivati da eliminišu srpskog i češkog predstavnika.

Ipak, ako Partizan ima namjeru da demantuje takva očekivanja i potvrdi da može da bude među dva najbolja tima u grupi, onda će pobjeda biti imperativ u oba susreta protiv Slovackog. A na gostovanju u Češkoj u četvrtak uveče, Petrić sastav biće oslabljen za Kvinsija Meniga. Djelimično zbog toga, a delimično i zbog činjenice da Slovacko igra fizički zahtjevniji fudbal, sa dosta dugih lopti i kontakt igre, crno-bijele ćemo ponovo gledati u sistemu sa tri centralna defanzivca.

Izvor: MN PRESS

Među stativama će kao po običaju biti Aleksandar Popović, a Petrić će izvesti defanzivnu liniju u drugačijem sistemu. Biće to kao u mečevima protiv Hamruna, kada je Maltežane iznenadio promjenom formacije i odlučio se da na terenu budu i Igor Vujačić i Svetozar Marković i Siniša Saničanin. Isto bi trebalo da bude i u četvrtak, što bi bio odgovor crno-bijelih na "ostrvski stil igre rivala", kako je Petrić opisao Slovacko na konferenciji za medije.

Ta viša i defanzivno orijentisanija postavka bila bi Partizanovo rješenje za evropsko gostovanje, gdje će dosta biti podređeno prvo čuvanju svog gola, ali i nalaženju boljih rješenja u prekidima. Sa ovako višom postavkom bi Partizan u prekidima mogao da bude i opasniji u napadu i sigurniji u odbrani. Ispred štoperskog trija bi trebalo da budu Kristijan Belić i Hamidu Traore. Mladi srpski vezista je oduševio sve u Humskoj partijom u derbiju i čini se da mu Petrić vjeruje, dok je Hamidu Traore u očima trenera crno-bijelih ispred Patrika Andradea, koji će ostati na klupi uz Ljubomira Fejsu.

Izvor: MN PRESS

Uz njih dvojicu, po bokovima će važne uloge imati Marko Živković i Slobodan Urošević. Jeste se Aleksandar Filipović vratio u tim poslije problema sa povredom, ali još uvijek nije spreman da bude starter, naročito kada je Živković u ritmu. On na desnoj i Urošević na lijevoj strani će imati dosta zadataka u oba pravca igre - što da pomognu odbrani, što da budu dodatni izvor kreacije u napadu, u nedostatku jednog krilnog igrača.

Taj krilni igrač je Kvinsi Menig. Holanđanin je zbog problema sa povredom ostao u Beogradu, što je olakšalo Petriću da se odluči na sistem sa tri štopera. Umjesto da u klasičnoj 4-2-3-1 mjesto lijevog krila ostane rezervisano za nekog od mladih igrača (Nemanju Jovića ili Mihajla Petkovića), Partizan će igrati sa dvojicom igrača iza špica - Fusenijem Dijabateom i Bibarsom Nathom. Biće to asimetričan sistem, sa Dijabateom na desnom boku kao klasičnim krilom, i iskusnim Izraelcem vjerovatno nešto centralnijim po lijevoj strani.

Time bi Natho mogao i da otvori put Uroševiću za prodore iz drugog plana, ali i postavi Izraelca bliže centru zbivanja i bliže Rikardu Gomešu. Upravo će napadač sa Zelenortskih Ostrva biti najistureniji u napadu i onaj od kojeg će se očekivati da nastavi sa golovima nakon het-trika u Lazarevcu. Dakle, da rezimiramo, evo kako bi Partizan mogao da zaigra protiv Slovacka na startu evropske jeseni:

Popović - Vujačić, Marković, Saničanin - Živković, Belić, Traore, Urošević - Dijabate, Natho, Rikardo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC