• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija prekinula strašan niz Erlinga Halanda!

Autor Dragan Šutvić

Dao 15 golova na prvih 10 mečeva u sezoni, a onda stao pred Piksijevom kaznenom ekspedicijom.

 haland neprepoznatljiv protiv srbije Izvor: MN PRESS

Srbija je impresivna, a to je iz prve ruke mogao da vidi i Erling Haland. Norveški napadač gledao je sa drugog kraja terena kako mrežu njegove reprezentacije tresu Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović u velikoj pobjedi srpskog tima, dok je on bio nemoćan ispred Vanje Milinković-Savića. Golman Torina skinuo mu je dva zicera i prekinuo njegov nevjerovatan niz. 

Bio je ovo prvi meč u novoj sezoni na kojem snažni napadač Mančester sitija nije postigao gol ili upisao asistenciju. Do sada je bio impresivan, pa je na prvih deset mečeva u sezoni imao sjajan učinak od 15 golova i jedne asistencije. Protiv srpskog tima nije stigao da se razigra, pa i ono malo šansi što je dobio nije pretvorio u gol.

Tokom većeg dijela meča Strahinja Pavlović "spakovao" ga je u džep, a u jedina dva navrata kada je uspio da pojbegne nekadašnjem defanzivcu Partizana od njega je bio bolji Vanja Milinković-Savić. Golman srpske reprezentacije oba puta loptu je proslijedio u korner i tako otklonio opasnost po gol, a Haland nervirao jer norveški fudbaler nije navikao da njegove udarce lako zaustavljaju.

Uostalom, on već ima 21 postignut gol na 22 meča u seniorskoj reprezentaciji Norveške. Iako je 2019. godine debitovao za nacionalni tim, već je stigao do osmog mjesta na vječnoj listi strijelaca, a zanimljivo je da mu drugoplasirani Ejnar Gundersen "bježi" samo četiri pogotka! Do rekorda mu treba malo više - ukupno 12 golova - ali nema sumnje da će Erling to oboriti u bliskoj budućnosti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC