• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mašina za projektile u Evropi: Krasnodar, repriza i još osam strašnih golova Kange! (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda na krilima strašne partije Gabonca Gelora Kange stigla do velike evropske pobjede

 Gelor Kanga najbolji golovi u dresu Zvezde Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda upisala je još jednu veliku evropsku pobjedu, a Gelor Kanga postao junak navijača po ko zna koji put. Ovog puta Gabonac je bio u svom najboljem izdanju - onom koje je često dovoljno i za neku od Top5 evropskih liga, samo kad bi on stalno želio da ga prikazuje.
Gol sa bijele tačke, pa majstorija kojom je reprizirao Krasnodar dali su mu epitet igrača utakmice. Ne samo to, Gelor Kanga bio je na visini zadatka i "u polju", dok je vodio borbe protiv veznog reda Ferencvaroša koji je nadigrao tokom čitavog boravka na terenu. Ipak, dan kasnije mnogo više će se pričati o pogocima, iako to nije njegov primarni cilj na terenu.

Kanga je još jednom golovima "omađijao" navijače Crvene zvezde koji su svjesni da on ima i mračnu stranu, a sada već postoji ozbiljan kontinuitet njegovih važnih evropskih golova. Postigao ih je čak 10 na međunarodnoj sceni - neki su bili impresivni zbog načina na koji je to uradio, neki zbog značaja koji su imali na timski rezultat, a neki zbog obje stavke! Prisjetimo se kako je sve Kanga davao golove za Zvezdu...

Počelo je majstorijom u Bugarskoj koja je Crvenoj zvezdi donijela prednost nad Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Gabonac je zatim postao tragičar Božovićeve ekipe u beogradskom revanš, a za detalje iz tog dvomeča godinama se iskupljivao navijačima. Uspeo je Kanga da se izdigne, a iako je često lutao između genijalnosti i "ludila" danas ga mnogo više navijača obožava.

Bio je Gelor Kanga tu i kada je počeo povratak Crvene zvezde u vrh evropskog fudbala. Kod Vladana Milojevića dobio je lidersku ulogu prilikom kvalifikacija za Ligu Evrope, a bombom protiv Sparte iz Praga u Beogradu najavio je da može često da pogodi sa velike udaljenosti. Taj gol bio je važan, ali onaj koji je postigao protiv Krasnodara ostaće detalj koji je obilježio njegovu karijeru. Crvena zvezda vratila se nakon duge pauze u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a Kanga je bio junak jer je i golman ruskog tima šokiran kao što je sinoć bio slučaj sa čuvarem mreže Ferencvaroša.

Majstorija fudbalera iz Gabona.
Izvor: YouTube/Nikola Stojic

Vidjeli smo i ovog ljeta dva pogotka Gelora Kange - savladao je golmane Pjunika i Makabija na gostovanjima tokom kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ti golovi nisu uspjeli da pomognu Zvezdi da se domogne cilja. Zato će navijači mnogo više pamtiti one pogotke koji su postignuti u grupnim fazama ili nokaut rundi Lige Evrope! Zaključno sa onima postignutim sinoć, ima ih ukupno pet.

Počelo je na domaćem terenu protiv Genta, kada je prije dvije godine "načeo" predstavnika Belgije (2:1), da bi u istoj sezoni bio strijelac i protiv slavnog Milana. Kanga je pogodio sa bijele tačke za 1:1 u Beogradu i zatim asistirao iz kornera Milanu Pavkovu za 2:2, a crveno-bijeli kasnije su eliminsani od italijanskog tima zbog manje postignutih golova u gostima.

Uslijedio je još jedan Ludogorec, ali ovog puta gol za minimalnu pobjedu u grupnoj fazi. Bio je to izuzetno bitan trenutak za srpskog predstavnika, koji je na putovanje otišao bez nekoliko najbitnijih igrača. Dejan Stanković morao je da kombinuje i uigrava tim koji nikada ranije nije igrao zajedno, što je Kanga primijetio kao idealan trenutak da iskustvom povede tim napred.

Jedini gol na meču u Bugarskoj.
Izvor: YouTube/RTS Sajt - zvanični kanal

I upravo to moglo bi da bude najbolji opis njegovih partija. Kada prepozna da je potreban timu, a treneri Zvezde njegovu energiju usmjere na pravi način, Kanga postane najbitniji igrač Zvezde. Ukoliko se "omakne" samo jedna od te dvije stvari, mnogo se namuče i vezni fudbaler iz Gabona i crveno-bijeli. Pogledajte detalje meča protiv Krasnodara i Kangin najbolji gol u karijeri:

Plej-of za Ligu Evrope.
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC