• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 SAD Vels Svjetsko prvenstvo 2022

Četvrti meč na turniru donio nam je i prvu podjelu bodova, Amerikanaca i Velšana.

 SAD Vels Svjetsko prvenstvo 2022 Izvor: Profimedia

SAD i Vels podijelili su bodove (1:1) u posljednjoj utakmici drugog dana Svjetskog prvenstva. Reprezentacija SAD bila je bolji rival tokom većeg dijela meča i mogla je da stigne i do opipljivije prednosti, ali na kraju nije uspjela da savlada tim koji se nikad ne predaje. Pogodak Timotija Vee poništio je Garet Bejl koji je prvo iznudio penal, a zatim i savladao Tarnera razornim udarcem sa bijele tačke.

Djeluje da je takav ishod premija za Velšane, koji su uglavnom bili "u bunkeru" tokom prvog dijela meča. Sa petoricom igrača u posljednjoj liniji, bez ikakvih naznaka da žele da napadnu Amerikance i sa potpuno odsječenim Garetom Bejlom nisu uspijevali da urade ništana terenu. Čak ni da se odbrane adekvatno, u skladu sa brojem defanzivno orijentisanih igrača. Kazna za takav pristup bio je gol koji je Timoti Vea postigao nakon asistencije Kristijana Pulišića.

U nastavku smo vidjeli promjenu uloga, jer je i Vels morao da napadne. Izmjene selektora, odnosno ulazak Kifera Mura, pogurali su igru ka golu Meta Tarnera. U jednom od opasnijih napada velškog tima Zimerman je nesmotreno oborio Gareta Bejla, a najbolji igrač nije propustio priliku da izjednači. Poznato je da je ovo drugo učešće Velsa na Svjetskim prvenstvima, a zanimljivo je da su sva četiri meča grupne faze odigrali bez pobjednika. Prije 64 godine tri neriješena rezultata bila su im dovoljna za nokaut fazu turnira...

Sada će priliku za prvu pobjedu imati u drugoj rundi, kada im rival bude nejaki Iran, koji je danas razbijen od Engleza. Sa druge strane, Amerikanci će protiv Engleza morati da se iskupe za večerašnji kiks, propuštenu šansu da osvoje tri boda na meču kojim su dominirali.

22:01

KRAJ - 1:1!

Tokom većeg dela meča Amerikanci su bili bolji rival od Velšana, ali nisu uspeli da pobede. Iskusni Garet Bejl iznudio je penal, a zatim i realizovao najstrožu kaznu za podelu bodova u drugom meču Grupe B. Pogledajte detalje:

21:51

90. minut - Još 9 minuta!

Gledaćemo još fudbala! Zbog novih preporuka FIFA, čak devet minuta će se igrati nadoknada na meču SAD - Vels.

21:42

82. minut - GOOOL, Bejl!

Garet Bejl se nije šalio, šutirao je veoma precizno i izuzetno snažno, pa dobijamo dramu u Kataru! Rezultat je proavnat i do kraja meča ima nešto više od 10 minuta, kada uračunamo i sudijsku nadoknadu.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:40

80. minut - PENAL!

Glavni arbitar nema nikakvu dilemu, Zimerman je napravio penal nad Bejlom!

21:39

79. minut - Menjaju i Velšani!

Umesto Vilijamsa na terenu je Brendan Džonson. Nadamo se da to znači ofanzivniji pristup u samom finišu susreta.

21:36

75. minut - Trostruka izmena!

Nakon što je malopre u igru poslao Brendena Aronsona umesto mekenija, selektor SAD napravio je još tri izmene. Na terenu su Deandre Jedlin, Kelin Akosta i Haji Rajt, dok su iz igre izašli Dest, Musa i Sardžent.

Izvor: FoNet/AP/Francisco Seco

21:20

Buđenje?

Kao da pokazuju znake života u ovim minutima fudbaleri reprezentacije Velsa. Videćemo da li je to dovoljno za izjednačenje!

21:06

46. minut - Nastavljamo!

Videli smo izmenu na poluvremenu, umesto Džejmsa na terenu je Kifer Mur. Snažni napadač trebalo bi da donese malo kontrole nad utakmicom ekipi Velsa, preko njega bi težište moglo da se prebaci na drugi kraj terena.

20:51

POLUVREME - 1:0!

Sasvim zaslužena prednost Amerikanaca na poluvremenu. Mladi Timoti Vea doneo je svom timu minimalnu prednost, nakon što selekcija Velsa nije uspela da se odbrani, iako je tokom čitavog prvog dela meča bila posvećena isključivo odbrani!

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:46

45. minut - Nadoknada!

Igraće se još četiri minuta u prvom delu meča.

20:37

36. minut - GOOOL, Vea!

Sin legendarnog napadača Žorža Vee strelac je na Svetskom prvenstvu. Mladi Timoti Vea iskoristio je grešku odbrane Velsa, izbio sam ispred golmana Vejna Henesija i lako ga matirao pre nego što je Niko Vilijams stigao da ukliza!

20:36

35. minut - Od Velsa, ništa!

Iako su u timu fudbaleri poput Bena Dejvisa, Arona Remzija ili Gareta Bejla, reprezentacija Velsa nam nije pokazala ništa u doasadašnjem delu meča. Sa druge strane, Amerikanci probaju, ali...

20:22

Velšani povučeni!

Iako je na početku meča izgledalo kao da će Vels igrati u formaciji 3-4-3, sve je teže zamisliti ih tako. Od samog početka meča napravili su zid sa petoricom igrača u poslednjoj liniji, dok su odmah ispred trojica fudbalera među kojima je i Aron Remzi. Izgleda da je taktika da budu veoma defanzivni, uz nadu da bi Vilson ili Džejms, uz podršku Bejla, mogli da završe neku od kontri.

20:14

13. minut - Počelo je kartonima...

Nakon prvih šansi na meču videli smo i prve kartone! Opomenut je Serdžino Dest, a odmah zatim i Venston Mekeni, pa će dvojica reprezentativaca Amerike morati da se čuvaju u nastavku meča.

Izvor: Fonet/AP/Ashley Landis

20:12

10. minut - Dve šanse za Amerikance!

U roku od samo nekoliko desetina sekundi, dve velike prilike za SAD. Prvo je Vejn Henesi pogođen loptom od strane svog saigrača Džoa Rodona, a zatim je Džoš Sardžent propustio priliku da zatrese mrežu Velšana!

20:01

1. minut - Počinjemo!

Treći meč današnjeg programa na Svetskom prvenstvu u Kataru je počeo. Uživajte u spektaklu!

19:50

Ko će biti šampion sveta?

Da čujemo, kakvo je vaše mišljenje...

19:40

Dosadašnja učešća!

Reprezentacija SAD 11. put učestvuje na Svetskom prvenstvu u fudbalu! Najbolji rezultat ostvarili su na premijernom izdanju u Urugvaju 1930. godine, kada su takmičenje završili u polufinalu, što je isti učinak kao i tadašnje Jugoslavije predvođene Mošom i Tirketom. Na poslednjem turniru nisu učestvovali, što je značilo prekid njihovog niza od sedam uzastopnih Svetskih prvenstava!

Sa druge strane, reprezentacija Velsa je do sada samo jednom igrala na najvećoj fudbalskoj smotri. Davne 1958. godine su uz tri nerešena rezultata izborili prolaz u nokaut fazu takmičenja, a zatim zaustavljeni od Brazila, koji je na kraju osvojio pehar namenjen šampionu sveta!

19:25

Međusobni skor!

Selekcije SAD i Vels su do sada odigrale dva prijateljska meča - davne 2003. godine Amerikanci su bili bolji (2:0), a 2020. godine bilo je nerešeno, na meču bez postignutog gola. U takmičarskim susretima nisu odmerili snage.

19:10

Rezervisti!

SAD: Horvat, Džonson, Reina, Fereira, Aronson, De la Tore, Long, Moris, Roldan, Mur, Rajt, Karter-Vikers, Jedlin, Peri-Akosta, Skali

Vels: Vard, Dejvis, Ganter, Alen, Džonson, Mur, Morel, Lockjer, Dž. Vilijams, Heris, Tomas, Levit, Kabango, Kolvil, Smit

19:05

SASTAVI!

SAD: Tarner - Dest, Zimerman, Rim, Robinson - Adams, Musa, Mekeni - Pulišić, Vea, Sardžent

Vels: Henesi - Mefam, Rodon, Dejvis - N. Vilijams, Ampadu, Remzi, Ampadu, Roberts - Vilson, Bejl, Džejms

19:00

Drugi meč dana!

Gotovo 85 minuta ničega, pa dva brza gola Holanđana protiv Senegala za prvu pobedu na turniru! Mladi Kodi Gakpo i iskusni Dejvi Klasen "rešili" su Senegalce na otvaranju turnira, pa sada čeka Luja Van Gala liči na najvećeg favorita za osvajanje prvog mesta u grupi - ipak je afrički tim ozbiljniji rival od Katara. Pogledajte detalje sa meča:

18:45

Povreda golmana Irana!

U grupi B se danas dogodila jedna teška povreda! Čuvar mreže Irana Alireza Beiranvald dobio je udarac prilikom sudara sa saigračem, a pauza za ukazivanje pomoći potrajala je petnaestak minuta. Na kraju je morao da bude zamenjen, a rezervni golman primio je čak šest golova od Engleza. Pogledajte trenutak u kojem je dobio udarac.

18:30

Prvi meč dana!

U terminu od 14:00 na terenu su bili Engleska i Iran (6:2), a navijači su mogli da vide spektakl. Susret je prvo obeležila teška povreda golmana azijske selekcije, a zatim i čak osam golova, od kojih je poslednji postignut nekoliko desetina sekundi nakon 100,. minuta meča!

Pogledajte kako je to izgledalo:

18:15

Dobro veče!

Za kraj dana, poslastica! Fudbalski sladokusci mogli bi da budu oduševljeni susretom SAD i Velsa, koji je dodatno dobio na značaju nakon što su Englezi deklasirali Irance. Sada je jasno - pobednik ovog susreta ima ogromne šanse da se nađe u nokaut fazi takmičenja.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča koji zatvara drugi dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kataru.

UKRATKO

  • UŽIVO: SAD - Vels 1:1
  • Veoma važan meč grupe B
  • englezi pobedili Irance (6:2)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije