• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski napadač najveća kupovina u istoriji njemačkog kluba

Autor Haris Krhalić

Talentovani napadač biće važan adut u borbi za plasman u Bundesligu, što je cilj ove sezone.

 Darmštat doveo Filipa Stoilkovića Izvor: Profimedia

Njemački drugoligaš Darmštat iskoristio je januarski prelazni rok da obori klupski rekord kada je u pitanju obeštećenje plaćeno za nekog igrača. U redove aktuelnog lidera druge lige Njemačke stiže Filip Stoilković (23), švajcarski fudbaler srpskog porijekla koji je prethodnih godina bio član Siona.

On je u jesenjem dijelu sezone na 18 mečeva u prvenstvu Švajcarske postigao pet golova i imao još dvije asistencije, što je bilo dovoljno da ubijedi čelnike njemačkog kluba. Izbrojali su preko dva miliona evra i sa Filipom potpisali ugovor sve do 2027. godine, što pokazuje da su uveđeni kako je ovo odličan posao za tim.

Stoilković je rođen i odrastao je u Švajcarskoj, ali je porijeklom iz Srbije i to je već godinama poznata informacija. Svojevremeno je bio mladi reprezentativac Švajcarske i za selekciju do 21 godine ima čak 20 nastupa. Još čeka debi u seniorskoj konkurenciji, a pored Švajcarske može da igra i za Srbiju čiji pasoš posjeduje. On je ponikao u redovima Ciriha, kratko je bio dio mlađih kategorija Hofenhajma, a zatim je seniorski fudbal igrao za Vil, Sion i Arau, u kojem je bio na pozajmici. Sada je pred njim novi izazov, velika borba da sa Darmštatom uđe u elitni rang njemačkog fudbala. 

Nakon 18 odigranih kola Darmštat je prvoplasirani tim u "Cvajti", sa 39 osvojenih bodova. Dva boda manje ima HSV, a dvije prvoplasirane ekipe će se preseliti u Bundesligu na kraju sezone. Zato i ne čudi što je oboren transfer rekord, kako bi u tim stiglo pojačanje koje može da pomogne ekipi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC