• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac je trebao kondiciono da nas pojede! Trener Veleža: A imao je jednu šansu u 90 minuta

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šef struke Veleža Nedim Jusufbegović bio je presrećan poslije pobjede nad Borcem u 21. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Velež - Borac 1:0 izjava Nedim Jusufbegović Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Na stadionu "Rođeni", mostarski tim je stigao do četvrtog vezanog trijumfa u proljećnom dijelu i to bez primljenog gola. Pogodak odluke postigao je u 72. minutu Edo Vehabović, koji je 11 minuta kasnije i isključen zbog dva žuta, odnosno crvenog kartona.

U kameru "Arene sport", trener Mostaraca Nedim Jusufbegović je kratko analizirao utakmicu, ali i zahvalio navijačima na podršci.

"Hvala divnim ljudima, navijačima na fenomenalnoj podršci, kao i upravi, stvarno su nam obezbijedili sve da damo maksimum. Borac je nas trebao kondiciono da pojede, ali desilo se da smo mi pojačali ritam i bili dominantniji u drugom poluvremenu. Oni su nam kreirali samo jednu priliku preko (Alena) Jurilja i to je bilo to za čitavih 90 minuta. Puna kontrola meča, u nekim segmentima smo žurili, ali to je bilo zbog energetske potrošnje. Dosta povrijeđenih, dosta kartoniranih, međutim, diktirali smo i kontrolisali meč. Stisli smo na vrijeme postigli pogodak, Edo je bio sjajan. Na kraju smo se morali braniti sa čovjekom manje ovako potrošeni i uspjeli da odradimo na fenomenalan način. Čak smo imali priliku da preko Hadžića završimo utakmicu, nismo uspjeli, ali igračima svaka čast i kapa do poda. Momci rade sjajno, samo mogu da im čestitam i mislim da smo svi skupa na pravom putu", rekao je Jusufbegović.

Za Velež nema odmora jer već u srijedu igra gradski derbi protiv Zrinjskog u zaostaloj prvenstvenoj utakmici.

"Ovoj ekipi ni umor niti kakvi drugi problemi neće biti alibi. Imamo kadar spreman da se nosi sa svim nedaćama i problemima i da ih rješava. Vjerujemo u sebe, rad i vlastite mogućnosti. Kao i dosad daćemo sve od sebe, rezultat će nekad biti pozitivan, nekad negativan, ali se nadam da nećemo razočarati navijače", naglasio je šef struke mostarskog tima.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

KO I KAKO FINANSIRA SPORT?

Kako Igokea (eks Potkozarje) godinama redovno igra ABA ligu i Ligu šampiona, a Borac Banja Luka u fudbalu nikad u svojoj istoriji nije imao sredstava da napravi tim za grupnu fazu nekog evropskog takmičenja?

Jaaa

Sreća vaša pa su im još teške noge poslije patnje na zimovanju u Antaliji

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC