• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA IGRA ZA NAJRANIJU TITULU U ISTORIJI I REKORDE: Hoće i "duplu krunu" treći put zaredom, što niko nije uradio

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda želi da ispiše nove stranice istorije do kraja sezone.

 Zvezda protiv TSC-a za titulu  Izvor: MN PRESS

Matematika kaže da Crvenu zvezdu još sam bod dijeli od 34. šampionskog naslova, šestog u nizu. Crvena zvezda će do titule pokušati da dođe predstojećeg vikenda protiv TSC-a (subota, 18.00) na stadionu "Rajko Mitić", a ukoliko se to dogodi - izjednačiće rekord generacije iz sezone 1976/77 koja je do pehara došla na šest kola prije završetka takmičenja, što sada može da ponovi i ekipa Miloša Milojevića.

Pomenutu generaciju crveno-bijelih predvodio je Gojko Zec i ona je "najranije" od svih timova Crvene zvezde uspjela da dođe do naslova, dok nijednom u istoriji klub sa "Marakane" nije vezao ni šest uzastopnih titula.

"Takođe, ukoliko osvoje i Kup Srbije, doći će i do treće vezane duple krune, što nije samo Zvezdin rekord, već niko nikada u jugoslovenskom, a zatim i srpskom fudbalu nije uspio da dođe do takvog učinka. Naš klub trenutno ima najduži niz u Evropi i svijetu po broju domaćih utakmica na svom stadionu bez poraza - trenutno smo na broju od 109 utakmica, a posljednji meč na Marakani u prvenstvu izgubili smo sada već davnog aprila 2017. godine. Pored svih ovih impozantnih rezultata, izabranici Miloša Milojevića grabe ka jednoj od najranije osvojenih titula uz najveću bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli", navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Prvi i jedini put do sada kada je Zvezda na šest kola prije kraja šampionata osvojila titulu - fudbal je izgledao potpuno drugačije. Bilo je to 1977. godine kada je Zvezda savladala Zagreb 3:1 golovima dvostrukog strijelca Filipovića i Šestića, s tim da se tada pobjeda računala kao dva boda.

Zvezda ide i po rekord po "udaljenosti" u odnosu na najbližeg pratica pošto su u sezoni 2017/18 imali 17 bodova više u odnosu na Partizan, što bi moglo da bude nadmašeno ove godine. U sezoni 2020/21 - Crvena zvezda je prvi put u istoriji osvojila šampionsku titulu bez ijednog poraza. Tada je imala skor od 35 pobjede i tri remija, uz osvojenih 108 bodova i postignutih 114 golova.

"Fudbaleri Crvene zvezde igraju za rekorde i za nove stranice istorije našeg kluba, a sezona 2022/23 će po mnogim stvarima biti nezaboravna za sve zvezdaše, jer će se na sve gore pomenute stvari, Zvezda prvi put plasirati u najelitnije evropsko klupsko takmičenje bez kvalifikacija još od 1991. godine", navodi se na sajtu srpskog šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC