• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anonimni klub zaradio desetine miliona zbog detalja u ugovoru, nevjerovatno!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Independijente je znao kako da sastavi ugovor za Kaiseda i sada mogu da uživaju u novcu koji će dobiti od provizije.

 Ekvadorski Independijente zaradio 27 miliona evra od transfera Kaiseda Izvor: Profimedia

Čelsi je srušio rekord engleskog fudbala pošto je poslije mukotrpnih pregovora sa Brajtonom prihvatio da kupi Mojzesa Kaiseda za čak 133 miliona evra. Uspeli su da pobede Liverpul, koji je prethodno nudio manje, ali je Ekvadorac želio samo kod "plavaca" pošto je već prije nekoliko mjeseci dogovorio bolje lične uslove.

Tako će Kaisedo poslije samo dvije sezone u Brajtonu postati najskuplji fudbaler u istoriji Premijer lige, a Brajtonu donijeti ogromnu zaradu pošto su ga kupili za samo 5 miliona evra od Independijentea. Međutim, ne radi se o slavnom klubu iz Argentine, nego iz Ekvadora - Independijente Del Vale koji ne mora da brine za budućnost u narednih nekoliko godina. Od samo jednog transfera igrača zaradili su pravo bogastvo zbog pametnog poslovanja i stavljanja klauzula u Kaisedov ugovor.

Anonimni klub iz Ekvadora je od Kaisedovog transfera dobio 27 miliona evra, nakon što su ga prodali za pet puta manje novca. Vjerovatno su u prvi mah mogli da zarade i više novca, ali su u ugovor sa Brajtonom stavili klauzulu od 20 posto i tako će dobiti ogromnu proviziju.

Vjerovali ili ne, ali Crvena zvezda i Partizan su u prethodne tri godine zajedno zaradili oko 30 miliona evra, što je samo još jedan dokaz koliko je Independijente vrhunski poslovao oko svoje "zlatne koke".

Nije tajna da klub iz Ekvadora do sada nije mogao ni da sanja sličan novac, a već planiraju da ga reinvestiraju u akademiju i da u sljedećim godinama proizvode nekog "novog Kaiseda". Fantastičan zadnji vezni je briljirao prošle sezone za Brajton i već na zimu je Arsenal želio da ga kupi, ali je oko 70 miliona evra bilo nedovoljno da bi ga kupili. Šest mjeseci kasnije gotovo da su duplirali cijenu transfera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC