• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJA HRVATSKOG KLUBA PRODATA ZA 3.000 EVRA: Zvezda ih razbila u Evropi, a oni više ne postoje

Hrvatski klub Inter iz Zaprešića ne postoji od 2022. godine, a njegova imovina nije velika.

 Imovina Intera iz Zaprešića prodata za 3000 evra Izvor: MN PRESS

Nekadašnji protivnik Crvene zvezde u Evropi, osvajač Kupa Hrvatske i jedan od najboljih klubova u tok zemlji nakon raspada Jugoslavije više ne postoji! Malo više od godinu dana nakon što je proglašen bankrot Intera iz Zaprešića i taj klub poslat u stečaj pojavili su se novi detalji - klupski trofeji, pehari i fotografije prodati su na javnoj aukciji i dostigli su cijenu od 3.000 evra, iako je prvobitna procjena bila da je vrijednost za hiljadu evra veća.

Kako je saopštila stečajna upravnica Intera iz Zaprešića to je samo dio klupske imovine koji je stavljen na tržište nakon što je klub prestao da postoji. Pored 147 predmeta koji imaju sentimentalnu vrijednost za navijače nekadašnjeg kluba iz Zaprešića, nove vlasnike dobile su dvije kosačice, mašina za održavanje terena, mašina za veš, ledomat i dva kontejnera koji su se koristili kao klupske svlačionice. Tokom stečajnog postupka primjećeno je da su prije vremena otuđena dva automobila koji su bili u vlasništvu kluba i tek treba da se utvrdi šta se tu dogodilo...

Bilo kako bilo, Inter iz Zaprešića više ne postoji. Zvanično je ugašen 2022. godine, iako je nakon nezavisnosti Hrvatske živio najbolje godine klupske istorije. Osnovan je davne 1929. godine i tokom istorije nosio imena Sava, Jelačić i Jugokeramika. Pravi bum napravili su 1992. godine kada su osvojili Kup Hrvatske, a u narednim godinama bili su relevantan faktor i u prvenstvu Hrvatske.

Tokom sezone 2005/06 imali su jedinu evropsku avanturu i u oba meča poraženi su od Crvene zvezde. Beogradskim crveno-belima to su jedini mečevi protiv hrvatskih klubova nakon rasprada SFRJ, a UEFA je zaključala Marakanu zbog incidenata sa beogradskog meča, gdje je trener gostujuće ekipe pogođen mobilnim telefonom. Preko čitave sjeverne tribine razvijena je koreografija sa bijelom mrtvačkom glavom na crnoj pozadini uz tekst "Spremte se, četnici, silna će borba da bude".

Što se samog dvomeča tiče, Zvezda je lako stigla do pobjede u oba meča. Prvo je na gostovanju u Hrvatskoj upisana pobjeda (3:1) zahvaljujući golovima dvostrukog strijelca Nikole Žigića i njegovog saigrača u napadu Marka Pantelića, a zatim su se crveno-bijeli poigravali u Beogradu. Boško Janković, Marko Pantelić, Nikola Žigić i ponovo Pantelić bili su strijelci na putu do grupne faze Kupa UEFA.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC