• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije Partizana 20 miliona evra! Pada nacionalni rekord, isplivali svi detalji!

Autor Mladen Šolak

Očekuje se da eksplodira "bomba".

 Nordjšeland prodaje najboljeg igrača za 20 miliona evra Izvor: Profimedia

Dok Partizan ovog vikenda odmara od Superlige i sprema se za odlazak u Dansku, njegov sljedeći rival Nordšjeland završava veliki posao. Prema pisanju skandinavskih medija, danski klub je pred prodajom svog najboljeg igrača Ernesta Nuame, krilnog napadača iz Gane, rođenog 2003. godine.

Dok afrički izvori tvrde da je Nuama već otputovao u Francusku da potpiše za Lion, danski mediji tvrde da još nije postignut dogovor, ali da će obeštećenje biti rekordno - 20 miliona evra.

"'Kometa' Nordšjelanda izazvala je pažnju niza velikih klubova, poput Totenhema, Pari Sen Žermena, Milana i Ajaksa, ali sve ukazuje na to da će francuski Lion pobediti u trci za velikog talenta. Prema informacijama 'Ekstra Bladeta', Nordšjeland i Lion su veoma blizu postizanja dogovora o prodaji golgetera iz Gane. Bez obzira na dogovor koji je na pomolu, sve navedeno zahtjeva da Lion 'pojača' svoju ponudu. Tačnije, biće potrebno Francuzi plate rekordno obeštećenje od 20 miliona evra pre nego što klub pusti svoju 'zlatnu ptičicu' da odleti", piše navedeni medij.

Izvor: Profimedia

Trenutni rekord Nordšjelanda, inače poznatog po prodaji talenata je ujedno i rekord danske lige. U pitanju je transfer Kamaldina Sulemane, takođe lijevog krila iz Gane, koji je otišao u Ren za 17 miliona evra u sezoni 2021/22. Ovog ljeta taj rekord će po svemu sudeći pasti zbog traženog napadača koji pokriva obje krilne pozicije, kao i poziciju centarfora. U danskom klubu ukupno je postigao 21 gol na 54 nastupa.

Ernest Nuama igrao je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu protiv Steaue i učestvovao u plasmanu svog tima, ali danas (nedjelja) nije bio u sastavu u porazu od Silkeborga 0:2. Očekivano, to su mnogo povezali sa njegovim eventualnim odlaskom iz kluba koji ga je doveo prije godinu i po i ponovo napravio veliki posao na tržištu.

Prva utakmica dvomeč Partizana i Nordšjelanda zakazana je za četvrtak u 18.30 časova u Danskoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC