• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan fudbala Republike Srpske" 14. marta, predsjednik FS RS poručuje: Biće to istinski fudbalski praznik!

Autor Dragan Šutvić

Tradicionalna manifestacija zakazana je za 14. mart u Banskom dvoru.

 Dan fudbala Republike Srpske 14. marta 2024. godine  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Manifestacija "Dan fudbala Republike Srpske", koju zajednički organizuju Fudbalski savez RS i dnevni list "Sportski žurnal", održaće se u četvrtak, 14. marta 2024. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci u 12.00 časova.

Biće to 13. put da se biraju najbolji pojedinci najboljima u fudbalu Republike Srpske, a na čelu Organizacionog odbora je Vico Zeljković, predsjednik FS RS.

Osim prvog čovjeka fudbala u RS, u OO su još Dušan Marković, Bojan Kušljić, Zoran Stojadinović, Mario Đuran, Dejan Lukendić, Rodoljub Petković, Mladen Kremenović, Milorad Lale i Radika Marić. Stručnim žirijem predsjedavaće Dragiša Ćorsović, a članovi ovog tijela su još: Tomo Marić, Slavko Basara, Goran Đukić, Dejan Erešić, Ognjen Valjić i Nemanja Dojčinović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Pred nama je nova stranica fudbalske istorije koju treba da ispišemo, a 14. marta ove godine Republika Srpska će da dobije nove laureate na koje ćemo da budemo ponosni. Pred nama je velik i komplikovan posao, ali imamo dovoljno iskustva stečenog prethodnih godina da sve bude na visokom nivou kao i do sada. Nema sumnje da će to da bude istinski fudbalski praznik ne samo u Banjaluci, već i cijelom regionu, a mi ćemo se, kao domaćini, potruditi da sve goste dočekamo i ispratimo na dostojanstven način, samo onako kako mi to znamo. Ove godine planiramo da dodijelimo i tri Zlatne plakete Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali ne bih dalje da otkrivam detalje. Već sada je interesovanje za 'Dan fudbala Republike Srpske' veliko, a trudićemo se da cjelokupni tok manifestacije bude direktno prenošen na televiziji", istakao je Zeljković.

Po tradiciji, na "Danu fudbala Republike Srpske" dodjeljuju se nagrade u pet kategorija. Titula najboljeg fudbalera nosi naziv "Velimir Sombolac", za najparspektivnijeg igrača “Srđan Kačar”, a za najboljeg fudbalskog radnika "Ilija Pantelić". Najbolji trener u godini dobija priznanje "Ilija Miljuš", dok laureat u sudijskoj branši postaje vlasnik priznanja pod imenom "Ratko Kragulj".

Biće, takođe, dodijeljene i dvije internacionalne nagrade - Zlatna povelja "Miljan Miljanić" za poduhvat i ostvarenja u fudbalu, kao i priznanje ambasador fudbala "dr Mihajlo Andrejević Andrejka"

Nagrada za životno djelo "dr Milan Jelić" dodjeljuje se zaslužnim članovima i ljudima koji su ostavili dubok trag u fudbalu Republike Srpske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC