• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjer predlagao Mančester junajtedu da kupe Erlinga Halanda: Rekli su ne...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Savjetovao je svoj klub Ole Gunar Solskjer, ali niko ga nije slušao.

 Solskjer predlagao Mančester junajtedu da kupe Erlinga Halanda: Rekli su ne... Izvor: Profimedia

Mančester junajted ne stoji dobro već nekoliko godina, a kako koji trener ode sa "Old Traforda" progovori o problemima sa kojima se susretao. Žoze Murinjo je upozoravao na jedan set problema, a sada je Ole Gunar Solskjer istakao da ga je uprava spriječila da dovede Erlinga Halanda!

Solskjer je upravo trener koji je lasnirao sada vjerovatno najboljeg napadača na svijetu. Dao mu je šansu da u Moldeu zaigra za prvi tim kao maloljetni tinejdžer, a kada je Norvežanin javio svom klubu da ga treba dovesti jednostavno je odbijen. 

"Tog ljeta, neposredno pred moj dolazak u Mančester junajted, pozvao sam ih i rekao: 'Morate da potpišete Erlinga Halanda. On će biti vrhunski napadač, vrhunska klasa. To je bilo u junu ili julu 2018. godine. Samo su mi rekli: 'Ne, imamo dovoljno izvještaja o njemu'", rekao je nekadašnji trener Mančester junajteda. 

Halanda je umjesto Mančester junajteda vrlo rado kupio Salcburg, koji ga je kasnije proslijedio Borusiji Dortmund. Oba kluba su dobro zaradila, a sada Pep Gvardiola ima špica za narednih deset godina.

"Molde ga je prodao Salcburgu. Tamo nije igrao tri-četiri mjeseca i ponovo sam predložio Junajtedu da ga potpišu. Imao je izlaznu klauzulu od 20.000.000 evra. To bi bila krađa", otkriva Solskjer.

Nije Erling Haland jedini, već je i Džud Belingem bio na meti "crvenih đavola", ali nije bilo sluha da se obeća ono što je tražio sada jedan od najbolji fudbalera Real Madrida. 

"Džud je bio u trening centru. Tu smo bili Ser Aleks Ferguson, Brajan Robson, Erik Kantona i ja. Svi smo razgovarali s njim i predstavili klub na najbolji mogući način. On je međutim znao šta želi. Tražio je garantovani broj minuta u prvom timu. Imao je tada 17 godina i bio je najzreliji 17-godišnjak kojeg sam ikad vidio. Sve je isplanirao", rekao je Solskjer. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC