• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski velikani poludjeli za trenerom iz druge lige: Ima 38 godina i nikad nije odigrao seniorski meč

Ko je Kiran Mekena za kojim su poludjeli Mančester junajted i Čelsi.

 Ko je Kiran Mekena trener Ipsviča Izvor: YouTube/BeanymanSports/Screenshot

Velikani engleskog fudbala Čelsi i Mančester junajted "poludjeli" su za trenerom Ipsviča, doskorašnjeg člana Čempionšipa. Mladi sjevernoirski trener Kiran Mekena (38) napravio je čudo sa Ipsvičom ove sezone i usieo je da ih iz druge lige uvede u Premijer ligu poslije 22 godine, igrajući pritom fantastičan fudbal. Atraktivnost koju su prikazali donijela im je vicešampionsko mjesto iza Lestera, ali se sada postavlja pitanje da li će Ipsvič sa istim trenerom igrati i u eliti...

Čelsi je smijenio Maurisija Poketina i upravo je Mekena jedan od favorita rukovodstva za novog trenera, dok ga "mami" takođe i Mančester junajted, pošto se očekuje da će Erik ten Hag dobiti otkaz bez obzira na rezultat u finalu FA Kupa protiv gradskog rivala Sitija na "Vembliju" u subotu.

Naravno, spominje se i nekoliko iskusnijih imena u oba slučaja - prije svih Tomas Tuhel, doskorašnji trener Bajerna - međutim, ono što Mekenu izdvaja je što se savršeno uklapa u profil trenera koji traže engleski velikani. Prije svega žele mladog trenera koji će da istrpi i mlade fudbalere i nametne ofanzivan stil fudbala, dok je samo pitanje da li je to moguće "preslikati" iz Čempionšipa u Premijer ligu. Vidjeli smo da to Kompani sa Barnlijem nije uspio, ali je u međuvremenu otišao u Bajern.

Mekena je inače igrao u mlađim kategorijama Totenhema i karijeru završio bez seniorskog nastupa, zbog povrede kuka, ali je ostao u fudbalu. Radio je u mlađim kategorijama Lurburoa, Notingem foresta i Lestera, pa bio direktor u Vankuveru, da bi se vratio potom u Totenhem gdje je vodio omladince i U18 ekipu. Imao je posao i u Mančester junajtedu gdje je radio kao skaut i trener U18 tima, da bi potom bio pomoćnik kod Olea Gunara Solskjera. Na klupi Ipsviča je proveo 131 utakmicu i u prosjeku je osvajao dva boda po meču.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC