• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo dva rivala, ali jaka! Poznato s kim Partizan igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznato protiv koga Partizan igra na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Fenerbahčea ili Dinamo Kijeva Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan je sezonu u Superligi završio na drugom mjestu i to znači da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, prvi put još od 2017. godine. Ono što je neizvjesno je lista klubova protiv kojih Partizan može da igra u kvalifikacijama, pošto se iz dana u dan mijenjaju stvari usljed promjena u prvenstvima Evrope. I ne samo to, na Partizan je direktno uticalo i to što je Atalanta osvojila Ligu Evropu, pa su sa dužnom pažnjom pratili i njihov današnji meč protiv Torina.

Pošto je Atalanta pobijedila Torino (3:0) i tako će sezonu završiti na (bar) četvrtom mjestu, direktno su uticali i na Partizan. Tako su crno-bijeli saznali da će biti nepovlašćeni na žrijebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i mogu da igraju protiv samo jednog od dva rivala: vicešampiona Turske ili vicešampiona Ukrajine!

Zajedno sa Partizanom na žrijebu će biti i švajcarski Lugano, koji je takođe nepovlašćen, dok su potencijalni rivali Fenerbahče ili Dinamo Kijev. Dakle, nimalo jednostavni rivali, ali Partizan će morati da sačeka 18. jun kada će u Nionu biti održan žrijeb od kog mnogo zavisi.

Podsjetimo, pobjeda Atalante i njihovo četvrto mjesto u prvenstvu Italije je "izbacilo" Romu iz Lige šampiona i "ubacilo" Benfiku. Takođe, Salcburg i Slavija Prag su se premjestili iz drugog u treće kolo kvalifikacija i kasnije počinju sezonu u Evropi.

Iz nedjelje u nedejlju tumbale su se liste klubova koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zavisno kako od rezultata u domaćim prvenstvima, tako i od završnice evropskih kupova.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC