• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević izabrao 27 igrača Partizana! Crno-bijeli u Moskvi, za osmoricu nije bilo mjesta!

Autor Dragan Šutvić

Pojedini fudbaleri napustili Partizan, a drugi će dobiti slobodu da to urade u narednim danima.

 FK Partizan otišao na turnir u Moskvu Izvor: MN Prees

Fudbaleri Partizana nastavljaju pripreme za predstojeću sezonu u srpskom fudbalu i na međunarodnoj sceni, a trener Partizana Aleksandar Stanojević je nakon sastavljanja tima i uvodnog dijela odrađenog u Sloveniji ekipu poveo na drugi kraj Evrope. U međuvremenu su crno-bijeli smanjili igrački kadar koji Stanojević ima na raspolaganju, pa je sada jasno ko konkuriše za tim na premijeri nove sezone protiv Napretka u Kruševcu.

Mjesta u avionu za Moskvu nije bilo za Frenka Kanutea, kojem je na taj način poručeno da potraži novu sredinu za nastavak karijere. Takođe, Stanojević nije poveo u Rusiju ni plejadu mladih igrača - u Beogradu su ostali: Vukašin Jovanović, Petar Petrović, Ognjen Ugrešić, Dimitrije Janković, Janko Jevremović i Dušan Jovanović. Milan Roganović propušta ovaj dio priprema zbog povrede, a jedini omladinac pri prvom timu je štoper Nikola Simić.

Od početka priprema klub su napustili Aranđel Stojković, Nikola Miličić, Bogdan Mirčetić i Mihajlo Petković, pa ni njih nema na spisku fudbalera koji su otputovali na "Bratski kup". Na turniru koji će igrati Dinamo iz Moskve, CSKA iz Moskve i OFK Beograd šansu da se nametnu šefu stručnog štaba Partizana imaće 24 fudbalera i trojica golmana.

Spisak igrača koji putuju u Moskvu

  • Golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Miloš Krunić,
  • Odbrana: Nikola Antić, Marko Živković, Svetozar Marković, Nejtan de Medina, Mujakić Nihad, Kovačević Bojan, Nikola Simić, Aleksandar Filipović,
  • Vezni red: Aleksandar Šćekić, Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu, Jung Džun Goh, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Bibars Natho, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu
  • Napad: Nemanja Nikolić, Mateuš Saldanja, Đorđe Jovanović, Samed Baždar

"Biće sigurno dobar turnir. Za nas je veoma važno da igramo protiv dobrih timova jer za manje od dvadeset dana nam počinje liga, a zatim i evropska takmičenja. Potrebna nam je dobra priprema! Naporno treniramo, ali su nam potrebne i dobre utakmice, da vidimo gdje smo, da imamo minutažu u utakmicama. Za mene lično je veoma lijepo što ću se vratiti u grad u kome sam živio četiri godine, gdje je i moj sin rođen i naravno da igram protiv svog bivšeg kluba. Nadam se da će to biti 10 lijepih dana, uz dobar fudbal i dobre utakmice za nas iz kojih ćemo izaći jači i spemni za sezonu koja nam predstoji", rekao je za zvanični sajt kluba Bibars Natho.

Svoja očekivanja od turnira u Rusiji iznio je i kapiten crno-bijelih Svetozar Marković.

"Poslije napornih treninga koji smo imali u Beogradu i Sloveniji, počinje dio gdje ćemo moći da sprovedemo sve ono što smo radili u prethodnih nekoliko nedjelja. Važno je što igramo sa jakim ekipama poput CSKA i Dinama iz Moskve, jer nam je to idealna priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona. Čuo sam da će sam 'Bratski kup' biti sjajno organizovan i radujem se velikom broju navijača iz naše zemlje, regiona i Rusije", rekao je defanzivac.

Princip takmičenja na turniru je takav da klubovi iz Beograda igraju protiv moskovskih i skupljaju bodove za svoj grad. Partizan će igrati protiv Dinama, 3. jula na VTB Areni, dok će protiv bratskog CSKA snage odmjeriti 7. jula, na istom mjestu, čime će i zatvoriti turnir. Pobjedom će timovi donijeti tri boda svom gradu, a u slučaju neriješenog rezultata, pristupiće se izvođenju penala poslije čega će pobednik osvojiti dva boda, a poraženi samo jedan.

Organizatori su istakli i da će turnir nositi sve epitete "bratskog", uz promociju srpske muzike, kulture, hrane i uz mogućnosti kupovine i razmjene suvenira, gdje će se u prijatnoj, festivalskoj atmosferi, prije svega podržati sport, fudbal, njegovati prijateljstva i tradicija.

Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana - Marko Nikolić, od ove sezone predvodi moskovski CSKA u kome igra Saša Zdjelar, dok se očekuje i učešće bivših igrača - Zorana Bambija Tošića i Miloša Krasića. Za CSKA je svojevremeno igrao i jedan od kapitena Partizana u odsustvu Svetozara Markovića - Bibars Natho.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC