• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Prva "žrtva" trener Senegala

Poljski stručnjak Henri Kasperčak podneo je ostavku na mesto selektora Senegala, nakon izuzetno lošeg izdanja na Afričkom Kupu Nacija u Gani.

 AKN: Prva "žrtva" trener Senegala Izvor: MONDO

Senegalci su u prvom meču odigrali nerešeno sa Tunisom, a u drugom su neočekivano poraženi sa 3:1 od Angole čime su praktično izgubili šanse za plasman u četvrtfinale.

Poslednji meč reprezentacija Senegala igra u četvrtak protiv Južne Afrike, a sa klupe će ih voditi pomoćni trener Lamine Ndiaje (Lamine Ndiaye).

“Smatram sebe jedinim krivcem za loš rezultat“, rekao je Kasperčak koji je na klupi Senegala od maja 2006. “Posle meča sa Angolom ponudio sam ostavku predsedniku senegalskog fudbalskog saveza i on ju je prihvatio, o čemu sam odmah obavestio igrače“, rekao je Poljak.

“Ne želim da krivim bilo koga ili da tražim opravdanje za loš rezultat, ali možda će bez mene na klupi stvari krenuti na bolje, jer još nisu izgubljene sve šanse za plasman u četvrtfinale“, dodao je Kasperčak.

Senegal ima jedan poen iz dva meča i može da prodje u narednu fazu samo ako osvoji sva tri boda protiv Južne Afrike, a Tunis izgubi od Angole.

Tehnički direktor Fudbalskog saveza Senegala Amata Fal (Amata Fall) rekao je za da je Kasperčakova ostavka došla kao "grom iz vedra neba". “Veoma smo iznenađeni njegovom odlukom, jer je sa igračima uvek imao dobar odnos“, rekao je Fal.

Kasperčak, koji je igrao za Poljsku na Svetskom prvenstvu 1974. godine, bio je na čelu stručnog štaba Obale Slonovače, Tunisa i Malija.

Senegal je 2006. stigao do polufinala Afričkog Kupa Nacija, 2004. do četvrtfinala, dok je 2002. godine bio finalista.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC