• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se muči zbog nezakonitog pravila: Bonusi će biti najveća muka Aleksandra Stanojevića!

Autor Dušan Ninković

Trener Partizana Aleksandar Stanojević još jednom podsjetio na promjenu pravila nakon roka za takvu odluku, a dvojica bonusa koji moraju da igraju tokom čitavog ljeta pravili su problem klubu.

 FK Partizan Aleksandar Stanojević bonus pravilo Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizan se svim silama borio, ali je "rat" protiv Fudbalskog saveza Srbije izgubio - u narednoj sezoni Superlige svi timovi će morati da igraju sa po dvojicom bonus igrača, odnosno fudbalerima mlađim od 1. januara 2002. godine. Ta odluka ne sviđa se crno-bijelima i iskusni trener Aleksandar Stanojević ne propušta priliku da ponudi sasvim razumljive argumente protiv nje - napominjući da je donesena protivno zakonima. Stari-novi šef struke tima iz Humske govorio je o njoj i tokom razgovora sa medijima, kada je moglo da se nasluti kako je Partizan razmišljao o mladim igračima ovog ljeta...

Prvo je Partizan pustio Mihajla Petkovića i Nikolu Miličića u Napredak iz Kruševca, a zatim je talentovani Bogdan Mirčetić pojačao Radnički iz Kragujevca, pa je u Humskoj nastao problem. Stanojević je ostao sa premalim fondom mladih igrača jer se Partizan pripremao za sezonu u kojoj će samo jedan bonus morati da bude na terenu i ubrzo postalo je jasno da neće imati dovoljno opcija u timu. Nekoliko igrača koji predstavljaju budućnost Partizana Aleksandar Stanojević poveo je na prvi dio priprema u Sloveniju, ali ne i u Rusiju.

"Završili smo pripremni period, ali smo morali da nastavimo da radimo kao da smo na pripremama. Nismo uradili sve kako sam planirao. Radimo pojačano da bismo došli na nivo na koji sam želio. Na pripremama smo pojačali intenzitete i pojedini igrači to nisu uspjeli da isprate. Morali smo da smanjujemo... Čak i u Rusiji smo trenirali jednom dnevno. Neki igrači su otpadali i nismo uspjeli 100 odsto da odradimo. Moraćemo da imamo period adaptacije, tek sad hvatamo režim rada kakav ja želim", rekao je na početku trener Partizana Aleksandar Stanojević i tako zabrinuo navijače.

Između prvog dijela priprema u Sloveniji i drugog u Rusiji sa spiska Aleksandra Stanojevića otpali su brojni mladi igrači još nespremni za seniorski fudbal i zahtjeve u Partizanu. U Moskvu nisu otputovali Vukašin Jovanović, Petar Petrović, Ognjen Ugrešić, Dimitrije Janković, Janko Jevremović i Dušan Jovanović, dok je Milan Roganović trebalo da bude sa ekipom ali je zbog povrede propustio finalni dio priprema pred novu sezonu.

Crno-bijeli su morali da reaguju na tržištu. Klub je morao da traži rješenja u veoma kratkom roku, jer će dvije pozicije u Stanojevićom timu morati da popune mladi igrači. Pored dvojice startera, ekipi su potrebna još barem trojica ili četvorica fudbalera koji se po godištu uklapaju u novo pravilo jer je sezona duga, može da dođe do umora, povreda ili padova u formi - što je za mlade fudbalere sasvim očekivano.

"Prinuđeni smo bili da zbog ove situacije dovedemo bonusa na mjestu desnog beka. Pustili smo neke igrače, nismo znali, nismo se spremali da će biti dva bonusa... Doveli smo Đurđevića iz Voždovca da popuni mjesto bonusa", rekao je Stanojević, a crno-bijeli su ranije u toku prelaznog roka već doveli jednog mladog fudbalera.

Krilni napadač Ibrahim Zubairu koji je do sada nastupao za Jedinstvo sa Uba pojačao je crno-bijele već na početku prelaznog roka, a ubrzo je dobio i srpski pasoš. On će biti jedno od Stanojevićevih rješenja za startnu postavu u narednoj sezoni i praktično je sada najbliži ulozi bonusa u narednoj takmičarskoj godini srpskog fudbala.

"Zadovoljan sam novajlijama. Doveli smo igrače koji su bili neophodni, to je lijevi štoper Mujakić, izuzetno sam zadovoljan njim. Tu je zadnji vezni, tu je drugi lijevi bek... To su tri igrača na pozicijama gdje smo stvarno morali da se pojačamo. Klub je uradio fenomenalno taj posao, izašao mi je u susret. Sada pokušavamo da po mom ukusu dovedemo neke igrače", zaključio je Stanojević. Tu je trener Partizana možda mislio i na još nekog igrača koji se vodi kao bonus, da bi se konkurencija u timu zaoštrila.

Kako sada stvari stoje, Partizan će u narednoj sezoni Superlige kao bonus opcije imati štopera Bojana Kovačevića, desnog beka Vukašina Đorđevića, zadnjeg veznog Mateju Stjepanovića, krilne napadače Ibrahima Zubairua i Nemanju Trifunovića, kao i centralnog napadača Sameda Baždara koji bi do kraja ljeta mogao da napusti Humsku u višemilionskom transferu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC