• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: "Englezi" odveli Ganu u četvrtfinale!

Reprezentacije Gane i Gvineje plasirale su se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija.

 AKN: "Englezi" odveli Ganu u četvrtfinale! Izvor: MONDO

"Engleska veza" odvela je reprezentaciju Gane u četvrtfinale Afričkog kupa nacija! Domaćin turnira je, zahvaljujući dvojici fudbalera koji igraju u Engleskoj, pobedio Maroko 2:0 i sa svih devet bodova plasirao se medju osam najboljih reprezentacija na "crnom kontinentu".

Uz Ganu, iz Grupe A u četvrtfinale AKN ide i selekcija Gvineje koja je odigrala nerešeno sa Namibijom 1:1 (0:0), ali joj je i taj bod bio dovoljan, s obzirom na poraz Maroka..

Maroku je u meču protiv "Crnih zvezda" bila potrebna pobeda za plasman u četvrtfinale, dok je Ganu i nerešen ishod stavljao na prvo mesto u grupi što bi joj omogućilo da izbegne susret sa jednim od glavnih favorita Obalom Slonovače.

Zahvaljujući fudbalerima Čelsija i Portsmuta Mikaelu Esjenu i Saliju Muntariju Gana je već u prvih 45 minuta napravila sigurnu prednost od 2:0, koju je sačuvala do kraja meča (bilo je prilika i da se uveća razlika).

Najpre je u 26. minutu Muntari iz "slobodnjaka" odlično pronašao Esjena (očigledno uigrana akcija), koji je, ne čekajući da padne na zemlju, loptu iz voleja prosledio u mrežu. U poslednjem minutu prvog poluvremena, Esjen je povukao kontranapad, dodao do Muntarija čija levica vara golmana Maroka Lamijagrija.

"Lavovi sa Atlasa", kako je popularan naziv za Maroko, bili su samo mačići na ovom Afričkom kupu nacija. Dva poraza i jedna pobeda (protiv Namibije 5:1), samo dva šuta na gol u odlučujućem meču protiv Gane, malo je od ekipe Anrija Mišela.

Gvineja se pošteno ispromašivala protiv Namibije u prvom delu (bar tri stopostotne šanse), a terensku nadmoć krunisala je u 62. minutu kada je prisebni Jula iskosa sa desne strane plasirao loptu u mrežu Namibije. Ipak, Namibijci su uspeli da izjednače i postignu svoj drugi gol na šampionatu u 81. minutu preko Brendela koji je odlično šutirao sa nekih 18 metara.

Gana će u četvrtfinalu igrati najverovatnije protiv Malija ili Nigerije, dok će se Gvineja najverovatnije nameriti na Obalu Slonovače.

Domaćin AKN je prvu fazu takmičenja završio sa devet bodova, Gvineja je osvojila četiri, Maroko sa tri i Namibija sa jednim bodom, odlaze kući.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC