• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Milan ne može u Ligu šampiona!

Mesta upražnjena administrativnom eliminacijom Porta i sofijskog CSKA zauzeće timovi iz tih zemalja, a ne klubovi sa najvećim koeficijentom.

 UEFA: Milan ne može u Ligu šampiona! Izvor: MONDO

Pravda je zadovoljena, Milan ipak neće u Ligu šampiona!

Iako je nakon izbacivanja Porta i bugarskog CSKA izgledalo da će evropska kuća fudbala ponovo ugurati Milan u elitno takmičenje - iako su "rosoneri" zauzeli tek peto mesto u Seriji A - čelnici UEFA u petak su odlučno odbacili takvu mogućnost.

Prema navodima italijanskih medija, trebalo je da Milan zauzme upražnjeno mesto kao klub sa najvećim koeficijentom koji se nije izborio za učešće u tom takmičenju, ali u Ligu šampiona će ipak tim iz zemlje kojoj to mesto pripada.

"Apsolutno je nemoguće da Milan sledeće sezone igra u Ligi šampiona. Pravo učešća se ne dobija prema koeficijentu, kriterijum je koliko kojoj zemlji pripada mesta. Zbog toga nema šanse da Milan igra ovo takmičenje", rekao je portparol UEFA Vilijam Galard.

Sada je gotovo sigurno da će umesto Porta u Ligi šampiona igrati trećeplasirani Gimaraeš, dok će četvrtoplasirana Benfika u kvalifikacije. Mesto sofijskog CSKA verovatno će zauzeti gradski rival Levski.

Pre dve godine je UEFA omogućila "rosonerima" da igraju u elitnom takmičenju, iako je dokazano da su nameštali utakmice u domaćem prvenstvu. Ovog puta će ipak morati da se zadovolje učešćem u Kupu UEFA.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC