• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priveden predsednik Vojvodine Butorović!

Predsednik FK Vojvodina i trojica fudbalskih sudija privedeni su u u utorak zbog nameštanja rezultata.

 Priveden predsednik Vojvodine Butorović!  Izvor: MONDO

Privedeni su i direktor Sportskog centra Vojvodina Milan Čabrić, i sudije Mihailo Jeknić, Borislav Kašanski i Goran Kovačić iz Beograda.

Prema nezvaničnim informacijama, predmet policijske istrage bila je utakmica 16. kola tekuće sezone Meridijan Superlige Srbije (odigrana 12. decembra 2007. godine) u kojoj je Vojvodina na gostovanju savladala ekipu Mladosti iz Lučana 1:0.

Butorović je ranije u pojedinim medijima povezivan sa raznim kriminalnim radnjama, a poslednji put u emisiji "Insajder" televizije B92, posvećenoj fudbalskoj mafiji.

"Posle višemesečnog rada srpske policije, pripadnici MUP Srbije lišili su slobode Ratka Buturovića (1954) iz Novog Sada, predsednika FK Vojvodina iz Novog Sada, Milana Čabrića (1973) iz Starih Banovaca, direktora Sportskog centra FK Vojvodina, fudbalske sudije Mihaila Jeknića (1963) iz Beograda, Borislava Kašanskog (1971) iz Beograda, i Gorana Kovačića (1971) iz Zemuna, zbog krivičnih dela primanja i davanja mita fudbalskim sudijama i nameštanja rezultata na utakmicama", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Prema saopštenju policije, "osumnjičeni Butorović i Čabrić su, uz posredstvo bivšeg fudbalskog sudije Gorana Kovačića, a uz novčanu nadoknadu fudbalskim sudijama Jekniću i Kašanskom, nameštali rezultate na utakmicama i tako osigurali FK Vojvodina mesto u vrhu tabele".

Borislav Kašanski je pomoćni fudbalski sudija, a radio je dugo godina kao novinar lista "Sport", da bi nedavno prešao u "Večernje novosti".

Prema saznanjima beogradskog dnevnika "Blic", Jeknić je za nameštanje utakmice u Lučanima dobio 3.500 evra, a Kašanski 2.000 evra.

Neimenovani izvor "Blica" blizak istrazi navodi da je policija ubrzo posle utakmice dobila informaciju o plaćenom nameštanju rezultata, ali da se za hapšenja čekalo do sada, kako bi se prikupili dokazi i kako bi svi osumnjičeni bili privedeni u istom momentu. Prvi na spisku policije bio je Butorović.

U njegovu vilu u naselju Telop u Novom Sada u utorak oko 14.30 sati upalo je trideset pripadnika Protivterorističke jedinice MUP Srbije.

Izvor "Blica" kaže da je Butorović zatečen u pidžami, dok je šetao po kući. "Unutra su bila i njegova dva sina. Najstariji Butorović je odmah uhapšen. Oboren je na pod i vezan lisicama", kaže izvor "Blica" i navodi da je tek tada nastala drama u kući Buturovića.

Uhapšeni Butorović je tada počeo da viče policajcima: "Šta je majmuni? Hoćete da mi pucate u glavu?".

"Opirao se, pa su policajci morali malo grublje da reaguje kako bi ga smirili. Obavestili su ga ima pravo na advokata i da će mu kuća biti pretresena, kao i da njegovi branioci mogu da prisustvuju policijskoj akciji", naveo je izvor iz MUP-a, prenosi beogradski dnevnik.

Dok su policajci izvodili Buturovića iz njegove vile, okupljeni navijači Vojvodine uzvikivali su: "Ne daj se, Bato!"

Ratko Butorović, rodom je iz Nikšića, a brat je od ujaka bivšeg crnogorskog predsednika i premijera Mila Đukanovića i veliki prijatelj Brana Mićunovića. U javnosti je poznat i kao vlasnik novosadskih i hercegnovskih hotela "Park", "Varadin" i "Ksanadu", restorana "El Gaučo", rentakar agencije i nekoliko zalagaonica u prestonici Vojvodine.

U sport je ušao kao vlasnik Košarkaškog kluba PAOK iz Soluna. Po povratku u Srbiju i Crnu Goru, posle 2000. godine, ušao u domaći fudbal uz pomoć svog velikog prijatelja Brana Mićunovića Bio je i predsednik Bokserskog saveza Crne Gore, a novac je ulagao i u Košarkaški klub Radnički iz Novog Sada.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC