• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal Njuki spakovao tri za poneti

Londonski Arsenal, barem na 24 sata, ponovo je zaposeo čelo Premijer lige.

 Arsenal Njuki spakovao tri za poneti Izvor: MONDO

Nakon trijumfa nad Njukaslom u šesnaestini finala FA kupa (3:0), fudbaleri Arsenala ispratili su iz Londona "svrake" ponovo sa tri komada u mreži.

“Tobžije” imaju tri boda prednosti nad Mančester junajtedom i sa nestrpljenjem očekuju eventualni kiks “crvenih djavola” protiv neugodnog Portsmuta u ovom, vanrednom 24. kolu.

Gosti sa “Sent Džejms Parka”, predvodjeni novim menadžerom Kevinom Kigenom, uoči duela najavljivali su da će sa stadiona “Emirejts” kući poneti bar bod i imali su ga u džepu sve do 40. minuta, kada je drugi golgeter šampionata Emanuel Adebajor konačno krunisao inicijativu Arsenala.

Po desnoj strani odlično je prošao Flamini, a zatim gotovo idealno centrirao pred gol, gde se Adebajor samo "poklonio" i prosledio loptu u mrežu.

Flamini je bio asistent kod prvog i strelac drugog gola, a njegov “projektil” iz 72. minuta rešio je pitanje pobednika, da bi tačku na novu “trojku” osam minuta kasnije sjajnim udarcem stavio Sesk Fabregas.

Jubilej, stoti meč u Premijer ligi, Vigan je obeležio minimalnim porazom u Midlsbrou (1:0), a gol odluke postigao je francuski internacionalac Žeremi Aliardije u 19. minutu. Sa ova tri boda ekipa Gereta Sautgejta je krenula ka sredini tabele, gurnuvši “slavljenike” Stiva Brusa duboko u zonu ispadanja.

Identičnu stvar uradila je i ekipa Sanderlenda, koja je takodje ostvarila domaću pobedu i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak Birmingema. Trijumf i beg iz opasne zone “crnim mačkama” omogućili su Deril Marfi u 15. i Švedjanin srpskog porekla Rade Prica u 65. minutu meča.

U četvrtom susretu večeri, Bolton je ponovo iskazao neefikasnost otkako je u Čelsi otišao Nikolas Anelka, pa su fudbaleri Fulama u London odneli veliki bod - 0:0.

REZULTATI 24. kola

Utorak, 29. 1.
Arsenal – Njukasl 3:0
Bolton – Fulam 0:0
Midlsbro – Vigan 1:0
Sanderlend – Birmingem 2:0

Sreda, 30. 1.
Čelsi – Reding
Derbi Kaunti - Mančester Siti
Vest Hem – Liverpul
Everton – Totenhem
Mančester Junajted – Portsmut

Odigrano u subotu:
Aston Vila – Blekburn 1:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC