• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denis Petrić može da igra za Srbiju

Golman Oksera Denis Petrić moći će da konkuriše za reprezentaciju Srbije, pošto je FIFA prihvatila njegov zahtev za promenom nacionalnog tima.

 Denis Petrić može da igra za Srbiju Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije je objavio da je dobio zvanični dopis FIFA u kome se odobrava promena Petriću, koji je nastupao za mlađe selekcije Slovenije.

Ovo je drugi povratak talentovanih igača u Srbiju, a prvi korak napravio je Zdravko Kuzmanović, koji je 2006. godine odustao od igranja za Švajcarsku i odlučio se za Srbiju.

FSS je objavio da je zadovoljan i ponosan, i čestitao je Petriću dolazak u redove Srbije. Savez je izrazio uverenje da će ova praksa biti nastavljena.

"Počastvovan sam i veoma srećan. Ovo je ispunjenje mog sna. Dilema nijednog trenutka nije postojala, sama mogućnost da igram za Srbiju čini me više nego ponosnim...Učiniću sve da se igrama nametnem selektorima i da se...svojoj zemlji odužim na najbolji način", rekao je Petrić za sajt FSS.

Petrić je rođen 1988. godine u Ljubljani. Visok je 186 centimetara i ima 80 kolograma. Bio je član ljubljanske Slobode, a već pet godina je u Okseru, gde je trenutno treći golman.

Iako je Slovenci sva prezimena iz Srbije pišu sa ič, Denis Petrić insistirao je da se njegovo piše sa ić. On je to potkrepio činjenicom da je ponosan na svoje srpsko poreklo i da uvek ima poseban osećaj kad čuje himnu svoje zemlje.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC