• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijska komisija: Mi smo iznenađeni

Hapšenje dvojice aktivnih i jednog bivšeg fudbalskog sudije zateklo je sve u fudbalskoj organizaciji, pa tako i Sudijsku komisiju.

 Sudijska komisija: Mi smo iznenađeni  Izvor: MONDO

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije zatečena je i iznenađena informacijom da su dvojica sudija sa liste Meridijan Super lige - Mihailo Jeknić i Borislav Kašanski, od utorka u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u nameštanju rezultata.

U saopštenju se navode nezvanična saznanja komisije da su Jeknić i Kašanski pritvoreni zbog sumnji oko regularnosti utakmice 16. kola Meridijan Super lige odigrane 12. decembra 2007. godine u Lučanima između FK Mladost i FK Vojvodina, a koja je završena rezultatom 0:1. Glavni sudija bio je Jeknić, a pomoćnici Igor Radojčić i Borislav Kašanski , dok je četvrti sudija bio Boško Jovanetić.

"Jeknić i Kašanski spadaju u naše istaknute i iskusne sudije. Kašanski je, između ostalog, i internacionalni sudija pomoćnik", navodi Sudijska komisija.

Ipak, Sudijska komisija javnosti predočava zaključak od 14. decembra prošle godine u kojem je ocenjeno da su sudije na spornoj utakmici imali propusta na štetu lučanske Mladosti a da je Jeknićevo sudjenje okarakterisano kao "vrlo loše", a potom je suspendovan do daljnjeg.

Lučanci su se žalili na sudjenje na meču sa Vojvodinom, smatrajući da im nisu dosudjena dva penala. Sudijska komisija ocenila je da je Mladost oštećena za jedan penal.

Prenosimo deo zaključka Sudijske komisije:

"U 72. minutu igre sudija je pogrešno procenio da nije bilo prekršaja i nije dosudio kazneni udarac za FK Mladost, kada je igrač FK Vojvodine u svom kaznenom prostoru rukama u leđa odgurnuo igrača FK Mladosti i tako ga sprečio da odigra loptu glavom u izglednoj prilici.

Imajući u vidu da je svojom odlukom o nedosuđivanju kaznenog udarca za FK Mladost sudija Mihailo Jeknić uticao na konačni rezultat utakmice Sudijska komisija FSS je prihvatila ocenu specijalnog posmatrača ove utakmice Milojka Simića datu sudiji Jekniću 5,9 vrlo loše suđenje (neprihvatljivo).

Sudija Mihailo Jeknić neće biti angažovan do daljeg".

Posmatrač suđenja na ovoj utakmici Dragojlović dao je Jekniću ocenu 8,1 (dobar), koju je Sudijska komisija FSS preinačila u već izrečenih 5,9 vrlo loše suđenje (neprihvatljivo). Posmatrač Dragojlović zbog neadekvatnog opisa date ocene nije bio delegiran do daljeg, odlučila je tada Sudijska komisija.

Treći uhapšeni Goran Kovačić, bivši sudija, od leta 2007. godine nije na listi suđenja Meridijan Superlige Srbije i nije ni na jednoj listi sudija.

Pozivajući se na izvore u vrhu MUP-a, beogradski dnevnik "Blic" je objavio da je Jeknić od Vojvodine dobio 3.500 evra, a Kašanski 2.000 evra da "namaknu" stvari na vodenicu novosadskog kluba na tom meču.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC