• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luis Figo budući selektor Portugala?

Novi selektor opisan je kao čovek bez trenerskog iskustva, ali sa odličnom igračkom karijerom, koji i dalje razmišlja kao fudbaler.

 Luis Figo budući selektor Portugala?  Izvor: MONDO

Izjava jednog portugalskog novinara uzburkala je javnost u toj zemlji. Ugledni TV analitičar Marselo Rebelo De Souza tvrdi da je prepoznao Luisa Figa kao kandidata za selektora, razgovarajući sa predsednikom Fudbalskog saveza Portugala.

"Predsednik mi je rekao da ima spremno iznenađenje u rukavu i odmah sam pomislio na Figa", izjavio je De Souza.

"Žilberto Madail mi je otkrio da kandidat za našeg novog selektora nema iskustva u trenerskom poslu, ali da ima odličan CV kao igrač i da i dalje razmišlja kao igrač", objasnio je novinar.

To se nikako ne uklapa u priču, koju su portugalski mediji forsirali od trenutka kada je Luis Felipe Skolari, usred EURO 2008, promovisan u novog trenera Čelsija.

Karlos Keiroš, asistent Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu, i Brazilac Ziko, koji se rastao sa Fenerbahčeom ovog leta, navodno su bili favoriti, sve dok Madail nije dao opis prvog kandidata za užareno mesto.

Figo se oprostio od reprezentativnog fudbala posle Mondijala u Nemačkoj, 2006. godine, kada je Portugal zauzeo četvrto mesto. Ovog juna, bez njega u Švajcarskoj i Austriji, reprezentacija puna velikih, ali mladih zvezda eliminisana je u četvrtfinalu od Nemačke sa 3:2.

Jedan od najboljih portugalskih fudbalera svih vremena, nekadašnji kapiten Barselone i Reala, i dalje je član igračkog pogona Intera, gde je bio na ledu kod otpuštenog Roberta Manćinija, ali je sa osmehom na licu dočekao promociju zemljaka Žozea Murinja.

Portugalci računaju da nije nemoguć scenario po kojem bi Figo, kao igrač-asistent, učio zanat od Murinja (sličan odnos imali su Manćini i Mihajlović), a da bi u dogledno vreme krenuo u samostalnu karijeru kao - selektor Portugala.

Inače, trend angažovanja nekadašnjih reprezentativaca kao selektora, i to bez prethodno stečenog iskustva, već neko vreme traje u evropskom fudbalu, a primeri su: Miroslav Đukić (Srbija), Slaven Bilić (Hrvatska), Marko van Basten (Holandija), Roberto Donadoni (Italija)... Pokušali su George Hadži (Rumunija) i Hristo Stoičkov (Bugarska), ali nisu bili preterano uspešni.

Da ne pominjemo Dejana Savićevića i avanturu sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore.

Zato je Srećko Katanec bio prilično efektivan sa Slovenijom.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC