• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klemente: Srbija bi prošla bolje od Portugala

Bivši selektor Srbije Havijer Klemente smatra da je "orlovima" bilo mesto na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj.

 Klemente: Srbija bi prošla bolje od Portugala Izvor: MONDO

Proslavljeni španski stručnjak veruje da bi naš nacionalni tim pokazao više od nekih renomiranih selekcija koje su eliminisane u ranoj fazi takmičenja.

"Ubeđen sam da bi Srbija igrala bolje od Poljske i Portugalije koji su nam bili rivali u kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP. Trebalo je samo imati više strpljenja sa mladim timom koji ima perspektivu", izjavio je za "Glas javnosti" Klemente.

Poljska je eliminisana u prvoj fazi takmičenja, dok je Portugalija poražena u četvrtfinalu od finaliste Evropskog prvenstva, selekcije Nemačke.

Prema rečima bivšeg selektora "orlova", razloge za izostanak Srbije sa završne smotre najboljih na Starom kontinentu treba tražiti u mladosti ekipe.

"Srbija ima mlad i kvalitetan tim kome treba još vremena, kako bi sve stvari došle na svoje mesto, odnosno kako bi se formirao kompaktan tim koji može da odgovori najvećim izazovima".

Klemente, mežutim, nije veliki optimista kada su u pitanju nastupi naše reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

"Đukić će imati izuzetno težak zadatak jer je reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u veoma teškoj grupi sa Argentinom i Obalom Slonovače, tako da nisam baš siguran da će moći da postigne neki zapaženiji rezultat. Biće veoma teško. Ista situacija je i sa kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ako samo dve selekcije idu dalje, Srbija nema mnogo šansi u konkurenciji sa Francuskom, Rumunijom i Austrijom", poručio je Klemente.

Havijer Klemente je dodao da veruje u Španiju i da nema dilemu da će "furija" iz finalnog okršaja sa Nemačkom izaći kao pobednik.

"Mislim da će Španija savladati neugodne Nemce i postati prvak Evrope. Za takav ishod je dovoljno da odigraju u pola dobro kao što su igrali protiv selekcije Rusije. Ako ponove takvu igru, Nemačka nema mnogo šansi", optimista je Klemente.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC