• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postoji plan B za Mundijal 2010.

Sep Blater izjavio je da i dalje veruje da će Južna Afrika uspeti da organizuje Mundijal 2010. godine, ali je dodao da FIFA ima spreman plan B.

 Postoji plan B za Mundijal 2010. Izvor: MONDO

U razgovoru za austrijsku televiziju ORF predsesnik FIFA je izrazio zabrinutost zbog kašnjenja radova na izgradnji infrastrukture, ali je dodao da postoje i bezbednosni problemi.

Prema Blaterovim rečima, Kup konfederacija, koji će naredne godine biti održan u Južnoj Africi, biće završni test za Mundijal.

"Ukoliko tada sve ne bude funkcionisalo savršeno, razmotrićemo alternative. U ovom trenutku, medjutim, i dalje verujem da će sve biti završeno na vreme i samo zemljotres može Južnoj Africi oduzeti domaćinstvo. Ja bih, ipak, bio loš predsednik ukoliko uvek ne bih imao spreman B plan", rekao je Blater.

Predsednik FIFA kaže da su nedavni razgovori sa čelnicima južnoafričkih sindikata bili ohrabrujući i da je dobijeno obećanje da će radovi na rekonstrukciji i izgradnji stadiona i infrastrukture biti ubrzani.

"Kada ima volje, ima i izlaza. Južna Afrika želi da pokaže svetu da je sposobna da organizuje spektakl kakav je svetsko prvenstvo i ja i dalje verujem da će oni u tome uspeti", rekao je Blater.
Prema njegovim rečima, bezbednost je problem kojim treba da se bave političari i odgovarajuće državne službe.

"Bezbednost je državna stvar i nijedna sportska organizacija ne može da rešava te probleme. To će svakako biti veliki izazova za Južnu Afriku, jer bezbednosni standardi na Mondijalu moraju da budu veći nego recimo sada u Austriji i Švajcarsjoj", rekao je Blater.

Prvi čovek svetskog fudbala još jednom je ponovio da neće odustati od primene formule 6+5, koja podrazumeva da će u svakom klubu morati da igraju najmanje šestorica domaćih fudbalera.

"To moramo da uradimo. Veliki klubovi više nemaju svoje škole, jer im je lakše da kupe dečake od 12 ili 13 godiina. To je preraslo u trgovinu decom, u savremeno robovlasnistvo. Fudbal se prervata u monstruma i to moramo da zaustavimo", rekao je Blater.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC